Špajza 17. studenoga 2016.

Pohani losos na potpuno drugačiji način

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mješavina različitih začina i mrvica učinit će ga hrskavim dok će zbog kratkog pečenja ostati mek i sočan.

Ukusan losos koji će vas osvojiti na prvi zalogaj spreman je prije nego što možete zamisliti. Pomiješajte začine i krušne mrvice, pospite ih po svježem lososu pa ga najprije zapecite na tavi, a onda ubacite u pećnicu. Losos poslužite uz povrće na maslacu i finu sezonsku salatu.


Potrebno vam je:

  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žlica senfa
  • 4 filea lososa
  • Korica jednog limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte krušne mrvice, peršin, limunovu koricu, sol i papar.
  2. Dodajte maslinovo ulje i povežite sve sastojke.
  3. File lososa s gornje strane (koža mora biti s donje strane) premažite senfom, pospite soli i paprom, a zatim po njemu rasporedite mješavinu mrvica i začina.
  4. Zapecite na vrućem ulju tako da je koža okrenuta prema dolje.
  5. Neka posmeđi, a zatim prebacite losos u posudu za pečenje i pecite još desetak minuta na 200 stupnjeva.


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.