gastro postao
Mješavina različitih začina i mrvica učinit će ga hrskavim dok će zbog kratkog pečenja ostati mek i sočan.
Ukusan losos koji će vas osvojiti na prvi zalogaj spreman je prije nego što možete zamisliti. Pomiješajte začine i krušne mrvice, pospite ih po svježem lososu pa ga najprije zapecite na tavi, a onda ubacite u pećnicu. Losos poslužite uz povrće na maslacu i finu sezonsku salatu.
Potrebno vam je:
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 žlica senfa
- 4 filea lososa
- Korica jednog limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte krušne mrvice, peršin, limunovu koricu, sol i papar.
- Dodajte maslinovo ulje i povežite sve sastojke.
- File lososa s gornje strane (koža mora biti s donje strane) premažite senfom, pospite soli i paprom, a zatim po njemu rasporedite mješavinu mrvica i začina.
- Zapecite na vrućem ulju tako da je koža okrenuta prema dolje.
- Neka posmeđi, a zatim prebacite losos u posudu za pečenje i pecite još desetak minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!