Recepti 24. listopada 2016.

Lisnato tijesto punjeno lososom

Losos u lisnatom tijestu
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva varijanta lososa gotova u svega pola sata!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 704

Losos

  • 500 g losos
  • 250 g prhko tijesto
  • 100 g španjak špinak
  • 1 režanj češnjak
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Umak

  • 50 g majoneza
  • 0.50 kom sok od naranče (prirod. svježi)
  • kopar

Priprema

  1. Losos očistite od kože i kostiju, začinite i pustite da se odmara u marinadi od maslinovog ulja i češnjaka.Za to vrijeme, listove špinata očistite od stabljika i naglo ih prokuhajte, blanširajte u slanoj kipućoj vodi.
  2. Tijesto odmrznite i razvaljajte na debljinu od 1 centimetar na pobrašnjenoj plohi.
  3. Losos izvadite iz marinade i omotajte ga listovima špinata, stavite na razvaljano tijesto i zamotajte.
  4. Premažite žumanjkom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
  5. Kao prilog jelu poslužite preprženo, sotirano povrće ili neka po vašoj želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.