gastro postao
Zanimljiva varijanta lososa gotova u svega pola sata!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 704
Losos
- 500 g losos
- 250 g prhko tijesto
- 100 g španjak špinak
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Umak
- 50 g majoneza
- 0.50 kom sok od naranče (prirod. svježi)
- kopar
Priprema
- Losos očistite od kože i kostiju, začinite i pustite da se odmara u marinadi od maslinovog ulja i češnjaka.Za to vrijeme, listove špinata očistite od stabljika i naglo ih prokuhajte, blanširajte u slanoj kipućoj vodi.
- Tijesto odmrznite i razvaljajte na debljinu od 1 centimetar na pobrašnjenoj plohi.
- Losos izvadite iz marinade i omotajte ga listovima špinata, stavite na razvaljano tijesto i zamotajte.
- Premažite žumanjkom i pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
- Kao prilog jelu poslužite preprženo, sotirano povrće ili neka po vašoj želji.