25. listopada 2016.

Preporodite se: Pet fantastičnih jela iza kojih ne ostaje nered

losos u papiru za pečenje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se sjajnim idejama za ručak, večeru ili desert iza kojih - nije potrebno pospremati!

Papir za pečenje spasit će kaotične dane s previše obaveza. Koristite ga kod pripreme jela i uštedite si vrijeme koje biste potrošili na ribanje tepsija i kalupa. Donosimo vam pet jednostavnih jela koja možete pripremiti na papiru za pečenje pa se u potpunosti opustiti punih i zadovoljnih trbuha.

Riba umotana u papir za pečenje s malo maslinovog ulja, sama ili uz dodatak povrća, bit će odličan i brz ručak za brzi ručak. Najbolji odabir ribe je losos koji možete začiniti limunom, svježim začinima poput majčine dušice i peršina i upakirati zajedno sa sezonskim povrćem. Pecite ga dok ne dobije lijepu, ružičastu boju pa uživajte u sočnoj ribi.

Losos pečen u papiru za pečenje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Piletina će iz škartoca također izaći savršeno meka i sočna. Pecite je s uljem, začinima i povrćem za dodatne arome i ne zaboravite je dobro omotati kako bi se čitavo vrijeme pekla u sokovima i ostala divno mekana.

Svježe povrće nasjeckajte na štapiće pa ga upakirajte u papir za pečenje. Napravite mali toranj od mrkve, tikvica i paprike, zapakirajte i pecite dok povrće ne postane meko. Ispustit će sokove koje svakako zadržite i prelijte preko finog komada mesa.

Hrskavi krumpirići najbrže će biti gotovi kada ih umotate u papir za pečenje. Natrljajte ih uljem, pospite najdražim začinima i pecite dok ne omekšaju. Zadnjih desetak minuta ga otvorite i pustite da dobije hrskavu koricu.

Voće u papiru za pečenje još je jedna odlična ideja! Ubacite šljive, jabuke i kruške u papir za pečenje, dodajte žlicu najdražeg likera, malo vode, cimet, klinčić i vaniliju. Pecite dok voće ne počne otpuštati sokove i omekša, a zatim poslužite u rustikalnom štihu i jedite ravno iz škartoca.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.