Recepti 22. prosinca 2016.

Zove na još: Topla salata od krumpira

Topla salata od krumpira
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna zimska salata koja donosi okus domaće kuhinje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 469

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpira
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 grančica ružmarina
  • 100 g slanine
  • 100 g kobasica 
  • sol
  • svježe mljeven papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpir ogulite, narežite na veće kocke i skuhajte u posoljenoj vodi.
  2. Slaninu narežite na tanke trakice pa stavite u tavu, zajedno s kobasicom, na malo maslinovog ulja da se poprže. Pred kraj dodajte grančicu ružmarina i češnjak narezan na trakice. Pazite da vam češnjak ne zagori.
  3. Kada su slanina i kobasica postale hrskave, izvadite ih zajedno sa češnjakom i ružmarinom na kuhinjski ubrus.
  4. Kuhani krumpir procijedite kroz cjedilo i još vrućeg popržite na masnoći od pečenja slanine i kobasice, po potrebi dodajte malo maslinova ulja. Povremeno promiješajte, pržite dok vam se na površini krumpira ne stvori hrskava korica. U tavu vratite poprženi češnjak, slaninu i kobasicu, promiješajte i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.