gastro postao
Jednostavna zimska salata koja donosi okus domaće kuhinje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 469
Potrebno vam je
- 1000 g krumpira
- 2 režnja češnjaka
- 1 grančica ružmarina
- 100 g slanine
- 100 g kobasica
- sol
- svježe mljeven papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Krumpir ogulite, narežite na veće kocke i skuhajte u posoljenoj vodi.
- Slaninu narežite na tanke trakice pa stavite u tavu, zajedno s kobasicom, na malo maslinovog ulja da se poprže. Pred kraj dodajte grančicu ružmarina i češnjak narezan na trakice. Pazite da vam češnjak ne zagori.
- Kada su slanina i kobasica postale hrskave, izvadite ih zajedno sa češnjakom i ružmarinom na kuhinjski ubrus.
- Kuhani krumpir procijedite kroz cjedilo i još vrućeg popržite na masnoći od pečenja slanine i kobasice, po potrebi dodajte malo maslinova ulja. Povremeno promiješajte, pržite dok vam se na površini krumpira ne stvori hrskava korica. U tavu vratite poprženi češnjak, slaninu i kobasicu, promiješajte i poslužite.
Dobar tek!