25. rujna 2016.

Kako ispeći bilo koje povrće u pećnici?

povrće
1/2
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj video može vam poslužiti kao dodatni poticaj da pomiješate raznovrsno povrće i ispečete ga u pećnici

Pečeno povrće ima brojne draži, primjerice nekima omražene mahune poprime sasvim nove okuse u pećnici,dok se cikla iz pećnice savršeno se ljubi s batatom i jabukom. Korjenasto povrće idealno je za pečenje, ali gotovo sve povrće možete peći. Ukoliko dvojite, jednostavno probajte jer ne možete puno pogriješiti. 

Kad izrežete povrće na komadiće, zauljite točno dovoljno da prekrijete komadiće uljem i posolite. Kod stavljanja povrća u pleh pripazite da ne budu previše zbijeni komadići kako bi se ljepše ispekli. Pecite oko 30 minuta dok ne uhvate finu koricu. 

Optimalno vrijeme pečenja za povrće

Vrijeme pečenja za povrće na 170 stupnjeva

korjenasto povrće (cikla, krumpir, mrkva): 30 do 45 minuta

tikva, buča: 20 do 60 minuta

brokula, karfiol, paprika: 10 do 20 minuta

tanko povrće (šparoge, mahune): 10 do 20 minuta

Luk: 30 do 45 minuta

Rajčice: 15 do 20 minuta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.