Pečeno povrće ima brojne draži, primjerice nekima omražene mahune poprime sasvim nove okuse u pećnici,dok se cikla iz pećnice savršeno se ljubi s batatom i jabukom. Korjenasto povrće idealno je za pečenje, ali gotovo sve povrće možete peći. Ukoliko dvojite, jednostavno probajte jer ne možete puno pogriješiti.
Kad izrežete povrće na komadiće, zauljite točno dovoljno da prekrijete komadiće uljem i posolite. Kod stavljanja povrća u pleh pripazite da ne budu previše zbijeni komadići kako bi se ljepše ispekli. Pecite oko 30 minuta dok ne uhvate finu koricu.
Optimalno vrijeme pečenja za povrće
Vrijeme pečenja za povrće na 170 stupnjeva
korjenasto povrće (cikla, krumpir, mrkva): 30 do 45 minuta
tikva, buča: 20 do 60 minuta
brokula, karfiol, paprika: 10 do 20 minuta
tanko povrće (šparoge, mahune): 10 do 20 minuta
Luk: 30 do 45 minuta
Rajčice: 15 do 20 minuta