gastro postao
Jesen je stigla, s njome i divne boje, mirisi i okusi koji nas naprosto zovu da ih isprobamo.
Hrskave ljetne bruschette s rajčicom zamijenite toplim, slatko slanim zalogajima s kozjim sirom i batatom. Bučine sjemenke izvrstan su hrskav dodatak koji će savršeno zaokružiti cijelu stvar. Kruh svakako poprskajte maslinovim uljem kako bi bi bio hrskaviji. Osim na tavi, možete ga pripremiti i u pećnici, a u kruh također možete utrljati češnjak za bogatiji okus.
Potrebno vam je:
- 1 batat
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 g kozjeg sira
- 2 žlice bučinih sjemenki
- 1 režanj češnjaka
- Kruh
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Ogulite batat pa ga nasjeckajte na male komadiće.
- Ubacite ga u posudu i začinite maslinovim uljem, protisnutim češnjakom, soli i paprom.
- Prebacite na papir za pečenje i pecite u pećnici dok ne postanu meki, oko 40 minuta.
- Kad je gotov, zagrijte tavu na srednjoj vatri, a kruh s obje strane premažite maslinovim uljem.
- Kruh grillajte na tavi dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
- Svaku krišku premažite kozjim sirom i pospite pečenim batatom i usitnjenim bučinim sjemenkama.
- Poprskajte s još malo maslinovog ulja i poslužite toplo.
Dobar tek!