23. rujna 2016.

Uživajte u jesenskim okusima uz hrskave bruschette s batatom

batat i kozji sir
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jesen je stigla, s njome i divne boje, mirisi i okusi koji nas naprosto zovu da ih isprobamo.

Hrskave ljetne bruschette s rajčicom zamijenite toplim, slatko slanim zalogajima s kozjim sirom i batatom. Bučine sjemenke izvrstan su hrskav dodatak koji će savršeno zaokružiti cijelu stvar. Kruh svakako poprskajte maslinovim uljem kako bi bi bio hrskaviji. Osim na tavi, možete ga pripremiti i u pećnici, a u kruh također možete utrljati češnjak za bogatiji okus.

Potrebno vam je:

  • 1 batat
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g kozjeg sira
  • 2 žlice bučinih sjemenki
  • 1 režanj češnjaka
  • Kruh
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Ogulite batat pa ga nasjeckajte na male komadiće.
  3. Ubacite ga u posudu i začinite maslinovim uljem, protisnutim češnjakom, soli i paprom.
  4. Prebacite na papir za pečenje i pecite u pećnici dok ne postanu meki, oko 40 minuta.
  5. Kad je gotov, zagrijte tavu na srednjoj vatri, a kruh s obje strane premažite maslinovim uljem.
  6. Kruh grillajte na tavi dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
  7. Svaku krišku premažite kozjim sirom i pospite pečenim batatom i usitnjenim bučinim sjemenkama.
  8. Poprskajte s još malo maslinovog ulja i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.