19. rujna 2016.

Kako uspješno pripremiti batat baš svaki put?

Batat
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki krumpir osim što je ukusan, izrazito je i zdrav

Puno je različitih načina za pripremanje batata, mogu se peći, pržiti, kuhati, što god poželite. Uglavnom sve što možete s običnim krumpirom, možete i s batatom. Obradili smo tri nama najdraža načina spremanja slatkog krumpira pa krenimo redom

Kuhani slatki krumpir

Kuhanje je najjednostavnija metoda pripreme batata i prvi korak za kremasti slatki pire. U veliki lonac ugrijte vodu do vrenja pa dodajte batat. Kuhajte oko 10 minuta, ohladite i servirajte cijele ili u pireu.

Prženje u tavi

Batat | Author: 123rf foto: 123rf

Odličan način da karamelizirate slatki krumpir, a pogotovo ako želite dobiti ekstra okuse lukom i začinima. Za bolji rezultat koristite ulje s visokim stupnjem vrenja poput kokosovog ulja. Zagrijte tavu i dodajte žlicu ulja. Dodajte sjeckani batat i krčkajte povremeno miješajući. Trebat će vam oko petnaestak minuta, posolite i popaprite. Ako želite skratiti vrijeme prženja, prethodno krumpir skuhajte oko 2 minute.

Slatki krumpir iz pećnice

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva i stavite aluminijsku foliju na pleh. Stavite nasjeckani batat i začinite uljem i po želji. Pecite oko 20 minuta a usred pećenja okrenite krumpiriće žlicom da se ravnomjernu ispeku.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.