Puno je različitih načina za pripremanje batata, mogu se peći, pržiti, kuhati, što god poželite. Uglavnom sve što možete s običnim krumpirom, možete i s batatom. Obradili smo tri nama najdraža načina spremanja slatkog krumpira pa krenimo redom
Kuhani slatki krumpir
Kuhanje je najjednostavnija metoda pripreme batata i prvi korak za kremasti slatki pire. U veliki lonac ugrijte vodu do vrenja pa dodajte batat. Kuhajte oko 10 minuta, ohladite i servirajte cijele ili u pireu.
Prženje u tavi
Odličan način da karamelizirate slatki krumpir, a pogotovo ako želite dobiti ekstra okuse lukom i začinima. Za bolji rezultat koristite ulje s visokim stupnjem vrenja poput kokosovog ulja. Zagrijte tavu i dodajte žlicu ulja. Dodajte sjeckani batat i krčkajte povremeno miješajući. Trebat će vam oko petnaestak minuta, posolite i popaprite. Ako želite skratiti vrijeme prženja, prethodno krumpir skuhajte oko 2 minute.
Slatki krumpir iz pećnice
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva i stavite aluminijsku foliju na pleh. Stavite nasjeckani batat i začinite uljem i po želji. Pecite oko 20 minuta a usred pećenja okrenite krumpiriće žlicom da se ravnomjernu ispeku.