Recepti Tjestenina 11. studenoga 2025.

Lazanje od bundeve - jesen nikad nije bila toliko ukusna

Tjestenina
25 MIN
55 MIN
6
SREDNJE
lazanje od bundeve
Lazanje od bundeve
foto: Kellie Karbach, The Foul-Mouth Gourmet/Pinterest
Bezmesne lazanje od bundeve brzo su gotove, a pune su aromatičnih jesenskih okusa. Isprobaj naš recept - jamčimo da će tvoji gosti tražiti tanjur više

Lagane, kremaste i jednostavno neodoljive – to su lazanje od bundeve, koje će, jamčimo, oduševiti svakog tko ih proba pa i najvećeg ljubitelja mesa.

Kremasti bešamel, bundeva, svježi sir, a sve zajedno posuto vrhunskim, svježe naribanim parmezanom. Dodajte kombinaciji još i domaće listove za lazanje pa navali na sjajan, ukusan sezonski ručak.

Recept za lazanje od bundeve je u nastavku...

lazanje od bundeve | Author: Lentil Loving Family/Pinterest Lazanje od bundeve foto: Lentil Loving Family/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Lazanje od bundeve
25 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Listovi za lazanje
  • Bijelo vino 50 ml
  • Parmezan 50 g
  • Svježi sir 200 g
  • Mrkva 2 kom
  • Luk 1 kom
  • Bundeva 1,20 kg
  • Mlijeko 150 ml
  • Maslac 70 g
  • Brašno 70 g
  • Listići svježeg peršina
  • Sol
  • Papar
  • Muškatni oraščić
Postupak
  1. Bundevu oguli, očisti od koštica te naribaj ili nasjeckaj na komadiće. Mrkvu naribaj, a luk nasjeckaj nasitno.


    bundeva



  2. Pirjaj luk na ulju, dodaj mrkvu, a zatim i bundevu. Dodaj vino. Kad alkohol ispari dodaj soli i papra. Dodajte nasjeckane listiće svježeg peršina i makni s vatre.


  3. Dinstanom povrću dodaj svježi sir (ili ricottu u jednakoj količini) i dobro promiješaj kako bi se svi sastojci povezali.


  4. Pripremi bešamel tako da rastopiš maslac, popržiš brašno i sve zaliješ toplim mlijekom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ gusti umak, dodaj soli, papra i muškatnog oraščića.


  5. Kore za lazanje može kratko prokuhati prije slaganja u pleh, ali nije nužno.


  6. Na dno posude najprije stavi malo bešamela, zatim stavi jedan sloj listova za lazanje, a na sve to umak od svježeg sira i povrća. Dodaj bešamel i naribani sir. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke. Po vrhu sve obilno pospi naribanim parmezanom.


  7. Peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

425 kcal

21 %

MASTI

16,00 g

22 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

54,00 g

19 %

PROTEINI

14,50 g

29 %

Umjesto svježeg sira, za lazanje od bundeve možeš koristiti i ricottu. Ove lazanje možeš obogatiti i špinatom koji će se lijepo uklopiti u povrtni umak s bundevom, a umjesto peršina možeš staviti listiće svježe kadulje (no pazi da ne pretjeraš jer je kadulja dosta aromatična).

Isprobaj i ove, slane i slatke, divote s bundevom:

tjestenina s bučom i pancetom Možda vas zanima... SLASNA JESEN Tjestenina s bučom i pancetom Recepti kukuruzni kruh s bundevom Možda vas zanima... Kukuruzni kruh s bundevom, jesenski klasik u novom ruhu Recepti fritule s bundevom Možda vas zanima... Moraš probati ove odlične fritule s bundevom Recepti Jednostavni keksi s bundevom i začinima Možda vas zanima... Jednostavni keksići s bundevom i začinima Recepti džem od bundeve Možda vas zanima... Za zimnicu pripremamo najfiniji džem od bundeve Recepti jesenska cezar salata Možda vas zanima... Jesenska verzija Cezar salate Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.