Bundeva i kukuruzno brašno su neočekivano dobar spoj: blaga slatkoća, mekana tekstura i ugodni začini u svakom zalogaju. Recept je jednostavan, ne zahtijeva mikser ni posebne kalupe, a rezultat je mirisan i mekan kukuruzni kruh s bundevom koji ćeš poželjeti napraviti više puta ove sezone.
U ovom receptu koristi se pire od bundeve (pečene), što kruhu daje vlažnost i prirodnu slatkoću. Kiselo vrhnje dodatno omekšava tijesto, a cimet i muškatni oraščić unose toplinu.
@finimini.podravka Novi Scary Good Noodlesi. Strašno dobri! 🎃 Što mislite kojeg su okusa? 🦇 Btw. dostupni su samo za slovensko tržište🍜 #finimininoodles #finimini #ramen #scarygood #halloween ♬ original sound - Fini-Mini
Sezonski favorit s puno mogućnosti
Iako se najčešće poslužuje kao prilog, ovaj kukuruzni kruh s bundevom s lakoćom preuzima glavnu ulogu. Možeš ga rezati na kocke i pakirati za užinu, ponuditi uz doručak s malo domaćeg pekmeza ili pripremiti u kalupima za muffine ako ti treba nešto praktično za ponijeti.
Medeni maslac koji ide uz kukuruzni kruh s bundevom možeš napraviti unaprijed i držati u hladnjaku. Ovaj odličan kukuruzni kruh s bundevom poslužit će ti i uz druge vrste kruha ili čak uz palačinke. Recept za kukuruzni kruh s bundevom je u nastavku...
Slatki kukuruzni kruh s bundevom
Ovaj kruh je mekan i drugi dan, ali ako ga želiš svježeg za doručak, tijesto pripremi navečer i čuvaj u hladnjaku, pa ispeci ujutro.