Recepti Kruh i pecivo 30. listopada 2025.

Kukuruzni kruh s bundevom, jesenski klasik u novom ruhu

Kruh i pecivo
15 MIN
20 MIN
10
SREDNJE
kukuruzni kruh s bundevom
Slatki kukuruzni kruh s bundevom
foto: Taste Tour Hub/Pinterest
Ako voliš pitu od bundeve i domaći kukuruzni kruh, ovaj sočni miks će ti biti pun pogodak

Bundeva i kukuruzno brašno su neočekivano dobar spoj: blaga slatkoća, mekana tekstura i ugodni začini u svakom zalogaju. Recept je jednostavan, ne zahtijeva mikser ni posebne kalupe, a rezultat je mirisan i mekan kukuruzni kruh s bundevom koji ćeš poželjeti napraviti više puta ove sezone.

U ovom receptu koristi se pire od bundeve (pečene), što kruhu daje vlažnost i prirodnu slatkoću. Kiselo vrhnje dodatno omekšava tijesto, a cimet i muškatni oraščić unose toplinu.

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza
@finimini.podravka Novi Scary Good Noodlesi. Strašno dobri! 🎃 Što mislite kojeg su okusa? 🦇 Btw. dostupni su samo za slovensko tržište🍜 #finimininoodles #finimini #ramen #scarygood #halloween ♬ original sound - Fini-Mini

Sezonski favorit s puno mogućnosti

Iako se najčešće poslužuje kao prilog, ovaj kukuruzni kruh s bundevom s lakoćom preuzima glavnu ulogu. Možeš ga rezati na kocke i pakirati za užinu, ponuditi uz doručak s malo domaćeg pekmeza ili pripremiti u kalupima za muffine ako ti treba nešto praktično za ponijeti.

Medeni maslac koji ide uz kukuruzni kruh s bundevom možeš napraviti unaprijed i držati u hladnjaku. Ovaj odličan kukuruzni kruh s bundevom poslužit će ti i uz druge vrste kruha ili čak uz palačinke. Recept za kukuruzni kruh s bundevom je u nastavku...

kukuruzni kruh s bundevom | Author: Taste Tour Hub/Pinterest Slatki kukuruzni kruh s bundevom foto: Taste Tour Hub/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Slatki kukuruzni kruh s bundevom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
KRUH
Sastojci
  • Suncokretovo ulje
  • Kukuruzno brašno 1 šalica
  • Brašno 1 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žlica
  • Cimet 1 žličica
  • Muškatni oraščić 0,25 žličica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Sol 0,75 žličica
  • Pire od bundeve 1 šalica
  • Kiselo vrhnje 0,50 šalica
  • Smeđi šećer 0,33 šalica
  • Maslac 0,25 šalica
  • Jaje 2 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 °C i podmaži kvadratni kalup (23 × 23 cm) sprejem za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješaj kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, sodu bikarbonu i sol.


  2. U drugoj zdjeli sjedini pire od bundeve, kiselo vrhnje, smeđi šećer i otopljeni maslac. Dodaj jedno po jedno jaje i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Prelij mokre sastojke preko suhih i promiješaj dok se sastojci ne sjedine.


  3. Smjesu ulij u pripremljeni kalup i peci 20 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ohladi prije rezanja.


MASLAC S MEDOM
Sastojci
  • Maslac 0,50 šalica
  • Med 2 žlica
  • Sol 1 žličica
  • Cimet 0,25 žličica
Postupak
  1. U srednjoj zdjeli dobro izmiješaj omekšali maslac, med, sol i cimet dok ne postane pjenast. Posluži s toplim kruhom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

313 kcal

15 %

MASTI

18,00 g

25 %

KOLESTEROL

0,75 g

0 %

UH

32,00 g

11 %

PROTEINI

4,00 g

8 %

Ovaj kruh je mekan i drugi dan, ali ako ga želiš svježeg za doručak, tijesto pripremi navečer i čuvaj u hladnjaku, pa ispeci ujutro.

 Imamo još recepata za odlične kruhove. I cool savjeta!

kukuruzni kruh Možda vas zanima... Brzi kukuruzni kruh po receptu slavne glumice Recepti Slani kruh od tkvica s pancetom i cheddarom Možda vas zanima... Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom Kolumne kruh Možda vas zanima... Ovaj domaći kruh gotov je za samo pola sata! Recepti brašno Možda vas zanima... Kada se koristi glatko, a kada oštro brašno Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.