Recepti Salata 15. listopada 2025.

Jesenska verzija Cezar salate

Salata
25 MIN
25 MIN
4
JEDNOSTAVNO
jesenska cezar salata
Jesenska verzija Cezar salate
foto: Plays Well With Butter/Pinterest
Jede ti se Cezar salata, ali dio njezinih sastojaka nije u sezoni? Ništa zato, imamo super rješenje - ova jesenska verzija Cezar salate je nenadmašno slasna, a naš recept je najbolji!

Cezar salata je klasik koji osvaja jednostavnošću i bogatim okusom. Iako danas postoji mnogo varijacija, tradicionalna Cezar salata sadrži nekoliko osnovnih sastojaka: rimsku salatu, krutone od kruha, parmezan, dresing (žumanjak, maslinovo ulje, limunov sok, senf, češnjak  fileti inćuna, sol, papar), a mogu joj se dodati i (cherry) rajčice, tvrdo kuhana jaja, prepečeni špek te piletina.

Cezar salata Možda vas zanima... Cezar salata: jednostavno i brzo jelo za svaki dan Recepti

Ovo je malo drugačija Cezar salata

Ovo što danas pripremamo je malo drugačija verzija Cezar salate - ona jesenska. U njoj nema zelene salate, nema ni krutona, ali zato ima pečene bundeve i kovrčavog kelja. Naravno, ni parmezana ne nedostaje. Dresing je praktički klasičan dresing za Cezar salatu.

A kako smo spojili sve ove sastojke doznaj u nastavku, jer donosimo odličan recept. Naša jesenska verzija Cezar salate jako je fina i zasitna!

jesenska cezar salata | Author: Healthy Choices/Pinterest Jesenska verzija Cezar salate foto: Healthy Choices/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Jesenska verzija Cezar salate
25 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
DRESING ZA SALATU
Sastojci
  • Češnjak 1 režanj
  • Sok od limuna 1 žlica
  • Fileti inćuna iz konzerve 3 kom
  • Sol 0,25 žličica
  • Majoneza 125 ml
  • Worcestershire umak 0,50 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Parmezan 20 g
SALATA
Sastojci
  • Butternut bundeva 900 g
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Parmezan 30 g
  • Kovrčavi kelj 300 g
  • Sok od limuna 2 žlica
Postupak
  1. U zdjelici izmiješaj usitnjeni češnjak i limunov sok. Pusti da odstoji 5 minuta.


  2. U međuvremenu nasitno nasjeckaj inćune. Pospi ih 1/4 žličicom soli i nastavi sjeckati i gnječiti tupom stranom noža - trebaš dobiti finu pastu.


  3. U zjdelicu s češnjakom i limunovim sokom dodaj majonezu, worcestershire umak, papar i pastu od inćuna. Dobro izmiješaj. Umiješaj nasitno naribani parmezan, kušaj i dodaj još soli i limunova soka prema ukusu.

    Zdjelicu s dresingom prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak dok ti ne zatreba.


  4. Pećnicu ugrij na 220 stušnjeva. Butternit tikvu raspolovi i oguli, izvadi sjemenke. Nareži bundevu na kriške, obloži ulje, posoli i popapri.

    Na namašćeni pleh prvo stavi listiće parmezana, a na njih komade bundeve.


  5. Peci dok tikva ne omekša i postane hrskava i zlatnosmeđa na donjem dijelu, 2'-25 minuta. Pusti da odstoji na plehu 2-3 minute nakon vađenja iz pećnice.


  6. U velikoj zdjeli izmiješaj natrgane listove kovrčavog kelja (ako ga ne možeš nabaviti koristi 'obični' kelj ili raštiku), limunov sok i sol. Lagano umasiraj sok i sol u kelj - treba lagano omekšati i dobiti tamniju zelenu boju.


  7. U tako pripremljeni kelj dodaj 172 količine dresinga, pola količine bundeve i rastopljeni parmezan (sve komade sastruži s pleha). Sve izmiješaj protresanjem zdjele.


  8. Stavi u zdjelu za sevriranje. Na vrh stavi ostatak pečene budeve i parmezana. Posluži s ostatkom dresinga sa strane.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

472 kcal

23 %

MASTI

38,00 g

52 %

KOLESTEROL

0,03 g

0 %

UH

21,00 g

7 %

PROTEINI

11,00 g

22 %

Ovoj salati možeš dodat i tostirane pinjole.

Isprobaj i ove Cezar varijante:

cezar salata od brokule i tjestenine Možda vas zanima... Cezar salata s brokulom i tjesteninom Recepti Cezar pizza Možda vas zanima... CEZAR PIZZA Preukusno jelo za utjehu od ostataka piletine Recepti Kelj salata Možda vas zanima... Fenomenalna inačica obožavane Cezar salate Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.