Recepti Kruh i pecivo 27. prosinca 2024.

CEZAR PIZZA Preukusno jelo za utjehu od ostataka piletine

Kruh i pecivo
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Cezar pizza
Cezar pizza
foto: Lidija Lončarić
Skuhali smo previše, a zatim dobro razmislili i smislili genijalnu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu. Umjesto piletine možeš koristiti i ostatke božićne purice!

Ostalo ti je piletine i ne znaš što s njome? Mi uvijek imamo super slasne ideje, a jedna od njih je - Cezar pizza. Jelo koje podsjeća na Cezar salatu, ali je ipak - svima omiljena pizza.

Tijesto za pizzu zamijesi na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebi kupovno, a zatim ga premaži aromatičnim maslacem u kojem se pržio češnjak. Obrati pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak.

A ovo nam je novo omiljeno tijesto za pizzu koje obavezno isprobaj i u ovom receptu...

the pizza whisperer, marko vanjak Možda vas zanima... Od Šaptača pizzama dobili smo recept za najbolje tijesto za domaću pizzu 'iz pleha' Recepti

Pripremi se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate. 

Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćeš ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate. 

 | Author: Lidija Lončarić Cezar pizza s ostacima piletine foto: Lidija Lončarić Cezar pizza | Author: Lidija Lončarić Cezar pizza foto: Lidija Lončarić

Ne gasi ekran dok kuham

Cezar pizza s ostacima piletine
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tijesto za pizzu
  • Ostaci piletine (pečene, kuhane)
  • Maslac 100 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Cherry rajčice 3 kom
  • Mozzarella
  • Sir
  • Svježi bosiljak
  • Zelena salata
  • Grčki jogurt
  • Maslinovo ulje
  • Listići svježeg peršina
  • Limun
  • Masline
Postupak
  1. U posudi otopi maslac, dodaj mu sitno sjeckani češnjak i pirjaj dok češnjak ne poprimi boju. Nemoj se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.


  2. Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu. Premaži ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.


  3. Na tako premazano tijesto dodaj nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospi s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.


  4. Peci na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremi umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješaj. Dva lista zelene salate nasjeckaj na trakice.


  5. Kada je pizza gotova, pusti da odmori nekoliko minuta, a zatim je reži na komade, dodaj malo umaka i zelene salate i uživaj.


Isprobaj i ove recepte s ostacima piletine (ili puretine)...

pileći curry Možda vas zanima... Brzi curry od ostataka pečene piletine Recepti Čarobni umaci Možda vas zanima... Ne bacaj ostatke mesa, oživi ga finim umacima Špajza Pileći ramen Možda vas zanima... Ugrij se uz brzinski pileći ramen Recepti rižoto od purice i kelja Možda vas zanima... Od ostataka purice napravi rižoto od purice i kelja Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.