Skuhali smo previše, a zatim dobro razmislili i smislili genijalnu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu. Umjesto piletine možeš koristiti i ostatke božićne purice!
Ostalo ti je piletine i ne znaš što s njome? Mi uvijek imamo super slasne ideje, a jedna od njih je - Cezar pizza. Jelo koje podsjeća na Cezar salatu, ali je ipak - svima omiljena pizza.
Tijesto za pizzu zamijesi na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebi kupovno, a zatim ga premažiaromatičnim maslacem u kojem se pržio češnjak. Obrati pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak.
A ovo nam je novo omiljeno tijesto za pizzu koje obavezno isprobaj i u ovom receptu...
Pripremi se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate,uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate.
Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćeš ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate.
Cezar pizza s ostacima piletine
foto: Lidija Lončarić
Cezar pizza
foto: Lidija Lončarić
Ne gasi ekran dok kuham
Cezar pizza s ostacima piletine
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tijesto za pizzu
Ostaci piletine (pečene, kuhane)
Maslac
100
g
Češnjak
2
režanj
Cherry rajčice
3
kom
Mozzarella
Sir
Svježi bosiljak
Zelena salata
Grčki jogurt
Maslinovo ulje
Listići svježeg peršina
Limun
Masline
Postupak
U posudi otopi maslac, dodaj mu sitno sjeckani češnjak i pirjaj dok češnjak ne poprimi boju. Nemoj se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu. Premaži ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.
Na tako premazano tijesto dodaj nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospi s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
Peci na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremi umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješaj. Dva lista zelene salate nasjeckaj na trakice.
Kada je pizza gotova, pusti da odmori nekoliko minuta, a zatim je reži na komade, dodaj malo umaka i zelene salate i uživaj.
Isprobaj i ove recepte s ostacima piletine (ili puretine)...