Recepti 13. studenoga 2023.

Brzi curry od ostataka pečene piletine

pileći curry
Brzi curry od ostataka pečene piletine foto: Loren Castillo/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostalo ti je pečene piletine od dan ranije i ne znaš što bi s njom? Probaj je iskoristiti za ovaj odličan brzi curry od ostataka pečene piletine...

Ime ovog jela sve govori – inače za curry treba minimalno 45 minuta kuhanja (tu ne računamo vrijeme potrebno za pripremu sastojaka!), a ovo jelo gotovo je puno brže. Tajna je u gotovoj pečenoj piletini i grčkom jogurtu.

Dok se riža kuha, ti trebaš samo narezati ili natrgati piletinu, sotirati luk i na brzinu pripremiti umak. Umjesto konzerviranih sjeckanih rajčica možeš dodati i sušene narezane rajčice koje će umaku dati dodatnu dubinu okusa.

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi odličan curry od kozica Kolumne

 

Malo boje ovom jelu dodat će nasjeckani listići korijandera. Znamo, mnogi ga ne vole, a i nije nam dostupan u svakoj trgovini, pa su dobra zamjena neutralniji i puno dostupniji listići peršina.

I naravno, ovo jelo možeš pripremiti i ako nemaš ostatke piletine od ručka od dana ranije. Možeš jednostavno kupiti gotovo pečeno pile, natrgati ga na komadiće i poslužiti uz curry. Ili na brzinu na tavici ispeći pileća prsa ili pak otkoštene pileće zabatke. Važno je da bude brzo i jednostavno.

 | Author: Rachel Claire/Pexels Sastojci za curry foto: Rachel Claire/Pexels

Brzi curry od ostataka pečene piletine

(35 minuta, 6 porcija)

Sastojci:

  • 1 šalica bijele riže
  • 1 i ½ žlica maslinova ulja
  • 1 manji žuti luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice curry praha
  • ½ šalice punomasnog grčkog jogurta (1 šalica = 250 ml)
  • ¾ šalice punomasnog kiselog vrhnja
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice crnog papra, mljevenog
  • 1 konzerva sjeckane rajčice
  • meso 1 pečenog pileta
  • ¼ šalice svježih, grubo nasjeckanih listića korijandera (možeš zamijeniti listićima peršina)

 

Kuhana bijela riža Možda vas zanima... Kako savršeno skuhati rižu baš svaki put Špajza

 

Postupak:

  1. Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju.
  2. Zagrij ulje u tavi na srednjoj vatri, dodaj luk i dinstaj, uz povremeno miješanje, oko 7 minuta.
  3. Dodaj curry prah i prži, uz miješanje, oko 1 minutu.
  4. Dodaj jogurt i kiselo vrhnje, promiješaj i pusti da lagano krčka oko 3 minute. Umiješaj sol, papar i rajčicu. Makni s vatre.
  5. Rižu posluži u individualnim zdjelicama, dodaj natrganu piletinu, preko nje stavi umak i pospi nasjeckanim listićima korijandera (ili peršina).
  6. Ako želiš, piletinu možeš i dodati u umak da se malo ugrije.

 | Author: Shutterstock Gotovo pečeno pile jako će ubrzati pripremanje ovog jela foto: Shutterstock

Isprobaj i ove odlične recepte za curry...

 

Možda vas zanima... Dalmatinski curry na domaći način Kolumne Možda vas zanima... Razveseli najmilije jesenskim curryjem s gljivama Kolumne Pureći curry Možda vas zanima... Pureći curry s bademima osvaja na prvi zalogaj Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.