Recepti Juha 27. studenoga 2025.

Brzinski pileći ramen najbolje grije

Juha
15 MIN
65 MIN
6
SREDNJE
pileći ramen
Brzi pileći ramen
foto: Joanie Simon/Unsplash
Ovo jelo ne zahtijeva puno namirnica, a u njemu možeš iskoristiti i komade pilećeg mesa koji su ti ostali od pečenja. recept je osmislila slavna kuharica Ina Garten, poznata i kao Bosonoga kontesa

Slavna američka kuharica, zvijezda kulinarskih emisija na kanalu Food Network i autorica brojnih knjiga recepata Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa, ima najbolji recept za brzi pileći ramen. Osmislila ga je, otkriva, tijekom lockdowna, od namirnica koje je imala kod kuće…

Možda vas zanima... Ramen - kako su Japanci učinili klasičnu juhu zanimljivom Kolumne

"Kad je počela pandemija, napunila sam smočnicu. Među ostalim, kupila sam i instant tjesteninu za ramen koja je odličan dodatak juhi i jako se brzo priprema i tad mi je sinula ideja o ovoj juhi“, govori Bosonoga kontesa koja je recept objavila u svojoj novoj knjizi "Go-To Dinners" i dodaje kako je prednost ovog jela to što je brzo gotovo, ali ne gubi na okusu.

U ovom ramenu možeš iskoristiti pečenu piletinu

Ina napominje - ako ti je ostalo pilećeg mesa od pečenja možeš ga iskoristiti upravo u ovoj juhi. Količine u receptu predviđene su za 6 gladnih osoba, a ukupno vrijeme pripreme i kuhanja je sat i 10 minuta.

U ramen, naravno, možeš dodati i kuhano jaje, klice i ostale dodatke, iako nisu navedeni u receptu. Bok choy možeš zamijeniti blitvom.

pileći ramen | Author: Joanie Simon/Unsplash Brzinski pileći ramen foto: Joanie Simon/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Brzi pileći ramen
15 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa 1 kom
  • Suncokretovo ulje 4 žlica
  • Sol 0,50 žličica
  • Papar 0,50 žličica
  • Luk 1,50 šalica
  • Mrkva 2 šalica
  • Đumbir - svježi 3 žličica
  • Češnjak 1 žličica
  • Pileći temeljac 2,50 l
  • Soja umak 1 žličica
  • Ramen rezanci 540 g
  • Bok choy 2 kom
  • Mladi luk 6 kom
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Stavi pileća prsa u pleh za pečenje, s kožicom prema gore. Namaži ih jednom žlicom ulja, posoli i popapri. Peci u pećnici 30 do 40 minuta.

    Pusti da se hladi oko 5 minuta, makni kožicu i kosti, meso usitni na veće komade. Stavi sa strane.


  2. U međuvremenu, u velikoj posudi zagrij 3 žlice ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i dinstaj uz povremeno miješanje, dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodaj mrkvu, dinstaj dalje, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta.

    Dodaj đumbir i češnjak, dinstaj uz često miješanje oko 1 minutu. Dodaj pileći temeljac, pusti da zakuha. Smanji vatru i pusti da lagano krčka oko 10 minuta.


  3. Dodaj piletinu i soja sos – možeš staviti i više soja sosa od 1 žlice ako ti tako odgovara. Bok choy nareži na dijagonalne trakice, stabljike dodaj u juhu, a listove ostavi sa strane. Dodaj i tjesteninu.

    Neka se kuha dok tjestenina ne bude gotova. Makni s vatre, dodaj listove bok choya i mladi luk. Posluži vruće.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

410 kcal

20 %

MASTI

13,00 g

18 %

KOLESTEROL

0,04 g

0 %

UH

49,00 g

17 %

PROTEINI

25,60 g

51 %

Juhu možeš pripremiti i unaprijed te zamrznuti. Skuhaj juhu, sve do trenutka kada dodaješ tjesteninu, ohladi i zamrzni. Kada je želiš poslužiti, juhu odmrzni, zagrij do vrenja i dodaj rezance, bok choy i mladi luk.

Isprobaj i ova utješna i brza jela s Dalekog Istoka:

Ramen Možda vas zanima... Tajna fantastičnih japanskih rezanaca: Kamena sa - ramena! Kolumne rezanci, noodles Možda vas zanima... Brzinski rezanci sa sezamom i maslacem Recepti rižini rezanci Možda vas zanima... SOČNO I MOĆNO Rižini rezanci s češnjakom Recepti kung pao okruglice Možda vas zanima... Kung Pao okruglice uz koje će ti se opet rasplamsati ljubav prema piletini Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.