Ovo jelo ne zahtijeva puno namirnica, a u njemu možeš iskoristiti i komade pilećeg mesa koji su ti ostali od pečenja. recept je osmislila slavna kuharica Ina Garten, poznata i kao Bosonoga kontesa
Slavna američka kuharica, zvijezda kulinarskih emisija na kanalu Food Network i autorica brojnih knjiga recepata Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa, ima najbolji recept za brzi pileći ramen. Osmislila ga je, otkriva, tijekom lockdowna, od namirnica koje je imala kod kuće…
"Kad je počela pandemija, napunila sam smočnicu. Među ostalim, kupila sam i instant tjesteninu za ramen koja je odličan dodatak juhi i jako se brzo priprema i tad mi je sinula ideja o ovoj juhi“, govori Bosonoga kontesa koja je recept objavila u svojoj novoj knjizi "Go-To Dinners" i dodaje kako je prednost ovog jela to što je brzo gotovo, ali ne gubi na okusu.
Ina napominje - ako ti je ostalo pilećeg mesa od pečenja možeš ga iskoristiti upravo u ovoj juhi. Količine u receptu predviđene su za 6 gladnih osoba, a ukupno vrijeme pripreme i kuhanja je sat i 10 minuta.
U ramen, naravno, možeš dodati i kuhano jaje, klice i ostale dodatke, iako nisu navedeni u receptu. Bok choy možeš zamijeniti blitvom.
Brzinski pileći ramen
foto: Joanie Simon/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Brzi pileći ramen
15 MIN
pripreme
65 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa
1
kom
Suncokretovo ulje
4
žlica
Sol
0,50
žličica
Papar
0,50
žličica
Luk
1,50
šalica
Mrkva
2
šalica
Đumbir - svježi
3
žličica
Češnjak
1
žličica
Pileći temeljac
2,50
l
Soja umak
1
žličica
Ramen rezanci
540
g
Bok choy
2
kom
Mladi luk
6
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Stavi pileća prsa u pleh za pečenje, s kožicom prema gore. Namaži ih jednom žlicom ulja, posoli i popapri. Peci u pećnici 30 do 40 minuta.
Pusti da se hladi oko 5 minuta, makni kožicu i kosti, meso usitni na veće komade. Stavi sa strane.
U međuvremenu, u velikoj posudi zagrij 3 žlice ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i dinstaj uz povremeno miješanje, dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodaj mrkvu, dinstaj dalje, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta.
Dodaj đumbir i češnjak, dinstaj uz često miješanje oko 1 minutu. Dodaj pileći temeljac, pusti da zakuha. Smanji vatru i pusti da lagano krčka oko 10 minuta.
Dodaj piletinu i soja sos – možeš staviti i više soja sosa od 1 žlice ako ti tako odgovara. Bok choy nareži na dijagonalne trakice, stabljike dodaj u juhu, a listove ostavi sa strane. Dodaj i tjesteninu.
Neka se kuha dok tjestenina ne bude gotova. Makni s vatre, dodaj listove bok choya i mladi luk. Posluži vruće.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
410 kcal
20 %
MASTI
13,00 g
18 %
KOLESTEROL
0,04 g
0 %
UH
49,00 g
17 %
PROTEINI
25,60 g
51 %
Juhu možeš pripremiti i unaprijed te zamrznuti. Skuhaj juhu, sve do trenutka kada dodaješ tjesteninu, ohladi i zamrzni. Kada je želiš poslužiti, juhu odmrzni, zagrij do vrenja i dodaj rezance, bok choy i mladi luk.
Isprobaj i ova utješna i brza jela s Dalekog Istoka: