Svoju popularnost je stekla jer se proizvodi kao tjestenina za brzu pripremu i dovoljno joj je samo namakanje. Osim toga, spada u najjeftiniju tjesteninu na svijetu.
Jedan od svjetski priznatih chefova i veliki ljubitelj spomenutih rezanaca, David Chang, priznao je da ih je kao dijete jeo bez kuhanja, poput čipsa.
Često se koriste u azijskim receptima, najčešće u juhama ili u kombinaciji sa wokom.
Wok jela me spašavaju nakon dugog dana. U par minuta dobijem jelo koje sadržava sve namirnice koje su mi potrebne u kombinaciji koju sama odredim.
Plus uvijek imam izliku ubaciti puno povrća. :)
Sastojci za OH FUDGE ramen wok:
- 200 g Ramen tjestenine
- 1 žuta paprika
- 1 crvena paprika
- 3 žlice kikirikija
- 250 g piletine
- 1 mladi luk
- 3 žlice soja umaka
- 2 žličice rižinog octa (ili nekog kvalitenijeg octa)
- Pola žličice ribljeg umaka
- 1 češnjak
- Žličica suhih čili sjemenki
- Ulje (kikirki/ sezam...)
Priprema:
- Tjesteninu namočite u toploj vodi dok pripremate ostale sastojke.
- Piletinu možete rezati na kockice ili trakice.
- Kikiriki lagano usitnite sa nožem na grublje komadiće.
- Za umak pomiješajte soju, rižin ocat, riblji umak, 2 žlice ulja, sitno nasjeckani češnjak i čili.
- Luk i papriku nasjeckajte na kockice i ubacite wok.
- Popržite kratko na ulju, pa dodajte piletinu.
- Kada piletina poprimi lijepu boju, dodajte kikiriki.
- Nakon par minuta, dodajte tjesteninu i dobro promiješani umak.
- Dobro miješajte cijelo vrijeme pazeći da vam se tjestenina ne lijepi za wok. Kada vidite da je tjestenina gotova, maknite sa vatre.
- Prebacite u zdjelicu i posipajte s još malo kikirikija i mladog luka.
Ostanite mi fini i kreativni! :*
Anamariju, odnosno Oh fudge, možete pratiti na stranici, instagramu te facebooku.