Kocka maslaca, kap sezamova ulja i malo meda pretvaraju obično pakiranje rezanaca u kremasti comfort food
Nema slađe kulinarske pobjede nego kad iz ničega napraviš nešto što jedeš s guštom. Rezanci, odnosno popularni noodles, sa sezamom i maslacem su upravo to – spas kad si gladan, umoran ili jednostavno nemaš volje stajati kraj štednjaka.
Sve počinje običnim pakiranjem instant ramena koje sigurno držiš u ostavi "za svaki slučaj". Samo što im ovaj put dodaš tri stvari koje mijenjaju sve: maslac koji omekša i obavije svaku nit, sezamovo ulje koje unese dubinu okusa i med koji diskretno zasladi cijelu priču. I ne, ovo nije samo "brza hrana" nego dokaz da sreća ponekad stane u zdjelu toplih, mirisnih rezanaca.
Brzi rezanci
foto: Claire Cary, Eat With Clarity/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Rezanci sa sezamom i maslacem
2 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Instant rezanci sa začinima
95
g
Maslac
1
žlica
Med
1,50
žličica
Sezamovo ulje
0,50
žlica
Voda
Mladi luk
Sjemenke sezama
Pržena jaja
Postupak
Rezanace skuhaj prema uputama na pakiranju, zajedno s vrećicom začina.
Još dok su vrući, umiješaj maslac, sezamovo ulje i med. Ako postanu pregusti, dodaj malo vode od kuhanja, to je trik za savršeno kremaste rezance.
Posluži ih kako jesu ili nadogradi s malo mladog luka, sjemenkama sezama ili jajetom na vrhu.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
515 kcal
25 %
MASTI
22,80 g
31 %
KOLESTEROL
0,30 g
0 %
UH
69,20 g
25 %
PROTEINI
11,20 g
22 %
Ako imaš pet minuta više, dodaj jaje kuhano na meko, par kapi čili ulja ili svježu salatu s kupusom za kontrast. I okus!