gastro postao
Slasno, brzo, zasitno, utješno... Ovo su pojmovi kojima bismo opisali brzi recept za udon rezance s kikiriki maslacem!
Svi volimo recepte koji su jednostavni i brzi, a preukusni! Ovi rezanci s kikiriki maslacem savršen su recept za radni tjedan, budući da je gotov za manje od 15 minuta. Uz to, definitivno ih možemo svrstati u kategoriju comfort fooda.
Postupak pripreme uključuje samo kuhanje ovih japanskih rezanaca i miješanje ostalih sastojaka, među kojima je i omiljeni kikiriki maslac, a količina je dovoljna za jednu porciju. Sastojke možeš nabaviti u specijaliziranim azijskim trgovinama.
Brzi rezanci s kikiriki maslacem
Sastojci:
- 1 i 1/2 žlica kikiriki maslaca
- 1/2 žlice fish ili oyster umaka
- 1/2 žličice ulja od sezama
- 1/2 žličice octa
- 1/2 žličice mljevenog chilija
- 1 češanj češnjaka
- 1 mladi luk, narezan na tanke kolutiće
- 150 g udon rezanaca
Postupak:
- Stavi vodu za rezance u lonac da zakuha.
- U posudi pomiješaj sve sastojke, izuzev rezanaca i mladog luka.
- Rezance dodaj u zakuhanu vodu i kuhaj prema uputama na pakiranju.
- Dodaj ih u posudu s preostalim sastojcima i dobro promiješaj.
- Serviraj u posudicama ili dubokim tanjurima i pospi kolutićima mladog luka.