gastro postao
Za samo 15 minuta pripremi predobru tjesteninu s pestom od kelja!
Znaš li koje kriterije mora zadovoljiti savršen obrok za radni tjedan? Mora biti ekspresno gotov, prepun okusa i nikako ne smije biti dosadan. Sve ove kriterije zadovoljava jednostavna tjestenina s pestom od kelja, koju ćeš pripremiti za 15 minuta ili manje.
Preporučujemo da upotrijebiš špagete ili široke rezance. Uz to, možeš na kraju umiješati i mini mozzarellu, za još bolji okus i dojam. Dobar tek!
Tjestenina s pestom od kelja
Sastojci:
- 500 g tjestenine
- 300 g kelja narezanog na trakice
- 80 ml maslinovog ulja
- sok i korica 1 limuna
- 1 režanj češnjaka
- 50 g nasjeckanih oraha
- 30 g naribanog parmezana
- ½ žličice soli
- papar
Postupak:
- Zagrij vodu, posoli je i skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Kelj nareži na trakice i dobro ga isperi hladnom vodom.
- Kelj, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, očišćeni češnjak, orahe, parmezan i začine prebaci u blender. Nemoj odjednom dodati sav limun kako okusom ne bi nadjačao druge namirnice.
- Izblendaj sve sastojke u pesto, isprobaj pa po potrebi dodatno začini.
- Skuhanu tjesteninu procijedi pa je pomiješaj s pestom. Serviraj s još malo naribanog parmezana!