Recepti 09. siječnja 2024.

Tjestenina s keljom je ukusan i pristupačan obrok

integralna tjestenina
Tjestenina i kelj - super kombinacija za zimu foto: Olivie Strauss/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo 15 minuta pripremi predobru tjesteninu s pestom od kelja!

Znaš li koje kriterije mora zadovoljiti savršen obrok za radni tjedan? Mora biti ekspresno gotov, prepun okusa i nikako ne smije biti dosadan. Sve ove kriterije zadovoljava jednostavna tjestenina s pestom od kelja, koju ćeš pripremiti za 15 minuta ili manje.

 

Kelj Možda vas zanima... Danas slažemo odličan složenac od kelja i slanine Recepti

 

Preporučujemo da upotrijebiš špagete ili široke rezance. Uz to, možeš na kraju umiješati i mini mozzarellu, za još bolji okus i dojam. Dobar tek!

 | Author: RF Studio/Pexels Brzinska tjestenina s pestom od kelja foto: RF Studio/Pexels

Tjestenina s pestom od kelja

Sastojci:

  • 500 g tjestenine
  • 300 g kelja narezanog na trakice
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sok i korica 1 limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 30 g naribanog parmezana
  • ½ žličice soli
  • papar

 

Salata od kelja Možda vas zanima... Salata od kelja i krumpira gotova je za 15 minuta Recepti

 

Postupak:

  1. Zagrij vodu, posoli je i skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Kelj nareži na trakice i dobro ga isperi hladnom vodom.
  3. Kelj, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, očišćeni češnjak, orahe, parmezan i začine prebaci u blender. Nemoj odjednom dodati sav limun kako okusom ne bi nadjačao druge namirnice.
  4. Izblendaj sve sastojke u pesto, isprobaj pa po potrebi dodatno začini.
  5. Skuhanu tjesteninu procijedi pa je pomiješaj s pestom. Serviraj s još malo naribanog parmezana!

 

Varivo od kelja Možda vas zanima... Varivo od kelja: Dobro poznati okusi djetinjstva Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:26 09. Siječanj 2024.

    ovo je super tjestenina