Recepti Kruh i pecivo 08. siječnja 2025.

Hit recept za pull apart kruh s maslacem i češnjakom

Kruh i pecivo
35 MIN
40 MIN
12
SREDNJE
pull apart bread
Pull apart kruh s maslacem i češnjakom
foto: Half Baked Harvest/Unsplash
Zamiriši dom domaćim, aromatičnim kruhom koji se trga i u kojem se uživa. Imamo super recept za pull apart kruh s maslacem i češnjakom!

Pull apart kruh je vrsta popularnog kruha, odnosno peciva, koja su izrazito sočna, dobro začinjena i lako se trgaju rukama. Zbog posebnog oblika, izgleda zaista impresivno na pladnju, a uz to je izrazito ukusan i jednostavan za pripremu!

Sve što trebaš napraviti jest tijesto za kruh na bazi mlijeka, razvaljati ga, namazati maslacem s češnjakom, pa tijesto izrezati na male kvadratiće. Zatim se kvadrati tijesta slažu jedan na drugi, a potom se slažu u kalup za pečenje. Recept dolazi iz kuhinje popularne food blogerice Tieghan Gerard, a recept za ovu gastro deliciju čeka te u nastavku!

Mekana peciva s češnjakom Možda vas zanima... Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom Recepti Kruh s češnjakom i maslacem | Author: Instagram/@halfbakedharvest Pull apart kruh foto: Instagram/@halfbakedharvest

Ne gasi ekran dok kuham

Pull apart kruh s maslacem i češnjakom
35 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 600 g
  • Instant kvasac 2 kom
  • Sol 1 žličica
  • Mlijeko 250 ml
  • Vrhnje za kuhanje 160 ml
  • Med 3 žlica
  • Maslac 10 žlica
  • Jaje 1 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Parmezan 35 g
  • Listići sušenog peršina 2 žličica
  • Kadulja 1 žlica
  • Krupna sol
  • Timijan
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, kvasac i sol. Dodaj toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i 2 žlice maslaca. Miksaj 4-5 minuta.


  2. Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.


  3. U međuvremenu pomiješaj maslac sobne temperature, češnjak, parmezan, peršin i kadulju s malo soli. 


  4. Premjesti tijesto na radnu površinu i izreži ga na 4 jednaka dijela. Jedan po jedan komad na pobrašnjenoj površini razvaljaj u veliki pravokutnik.

    Preko svakog komada tijesta rasporedi 1/4 smjese maslaca i češnjaka, a zatim tijesto razreži uzdužno na 3 trake. Izreži trake poprečno na 4 trake da dobiješ 12 kvadrata. Složi svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi.


  5. Ponovi sa 3 preostala komada tijesta pa složi dobivene svežnjeve tijesta u lagano namazanu posudicu za kuglof (možeš koristiti i duguljasti kalup za kruh), ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti (odvoji prstima tijesto u skupinice po 4 kvadrata).


  6. Pokrij ppleh plastičnom folijom i pusti da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat. 


  7. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva pa peci kruh dok ne porumeni, 30-40 minuta.


  8. Ostavite da se kruh hladi u plehu oko 5 minuta, a zatim ga pažljivo izvadi. Premaži ga rastopljenim maslacem i pospi krupnom morskom solju te prije posluživanja ukrasi natrganim listićima svježeg timijana. 


Možda vas zanima... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom! Recepti

Mliječna peciva Možda vas zanima... Univerzalno tijesto za mekana mliječna peciva Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.