Zamiriši dom domaćim, aromatičnim kruhom koji se trga i u kojem se uživa. Imamo super recept za pull apart kruh s maslacem i češnjakom!
Pull apart kruhje vrsta popularnog kruha, odnosno peciva, koja su izrazito sočna, dobro začinjena i lako se trgaju rukama. Zbog posebnog oblika, izgleda zaista impresivno na pladnju, a uz to je izrazito ukusan i jednostavan za pripremu!
Sve što trebaš napraviti jest tijesto za kruh na bazi mlijeka, razvaljati ga, namazati maslacem s češnjakom, pa tijesto izrezati na male kvadratiće. Zatim se kvadrati tijesta slažu jedan na drugi, a potom se slažu u kalup za pečenje.Recept dolazi iz kuhinje popularne food blogerice Tieghan Gerard, a recept za ovu gastro deliciju čeka te u nastavku!
U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, kvasac i sol. Dodaj toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i 2 žlice maslaca. Miksaj 4-5 minuta.
Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.
U međuvremenu pomiješaj maslac sobne temperature, češnjak, parmezan, peršin i kadulju s malo soli.
Premjesti tijesto na radnu površinu i izreži ga na 4 jednaka dijela. Jedan po jedan komad na pobrašnjenoj površini razvaljaj u veliki pravokutnik.
Preko svakog komada tijesta rasporedi 1/4 smjese maslaca i češnjaka, a zatim tijesto razreži uzdužno na 3 trake. Izreži trake poprečno na 4 trake da dobiješ 12 kvadrata. Složi svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi.
Ponovi sa 3 preostala komada tijesta pa složi dobivene svežnjeve tijesta u lagano namazanu posudicu za kuglof (možeš koristiti i duguljasti kalup za kruh), ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti (odvoji prstima tijesto u skupinice po 4 kvadrata).
Pokrij ppleh plastičnom folijom i pusti da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat.
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva pa peci kruh dok ne porumeni, 30-40 minuta.
Ostavite da se kruh hladi u plehu oko 5 minuta, a zatim ga pažljivo izvadi. Premaži ga rastopljenim maslacem i pospi krupnom morskom solju te prije posluživanja ukrasi natrganim listićima svježeg timijana.