Ovo kruščići s kefirom su nešto najjednostavnije i najfinije što je izašlo iz pećnice... Isprobaj ovaj brz i jednostavan recept!
Ako obožavaš kruh i sve vezano za kruh, sigurni smo da će te ovi kruščići s kefirom sigurno oduševiti. Odlični su za sendviče, za doručak ili večeru s maslacem, za bruschette, kao pecivo za burgere. Stoga, ako ti je ponestalo kruha, a nemaš volje hodati po trgovinama, pripremi ove jednostavne i savršeno ukusne domaće kruščiće.
Kruščići s kefirom
foto: Irena Gavran
Ne gasi ekran dok kuham
Kruščići s kefirom
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
5
porcija
SREDNJE
Sastojci
Kefir
200
g
Jaje
1
kom
Sol
0,50
žličica
Šećer
2
prstohvat
Glatko brašno
230
g
Prašak za pecivo
1
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva, a pleh obloži papirom za pečenje.
Kefir, jaja, šećer i sol dobro promiješaj. Dodaj prosijano brašno s praškom za pecivo. Kuhačom dobro izmiješaj da se sjedini. Tijesto će biti dosta 'rijetko', ali tako i treba biti.
Na tanjur ili pladanj dodaj još malo brašna. Ruke dobro namoči vodom i otkidaj komade tijesta. Tijesto je jaaako ljepljivo, pa obavezno namoči ruke kako bi to išlo lako i glatko.
Svaki komad tijesta uvaljaj u brašno i slaži na pleh obložen papirom za pečenje.