Recepti 3714 prikaza 16. prosinca 2018.

Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Getty Images
Svaki griz je čisti užitak pa se isplati biti strpljiv!

Domaća su peciva izvrstan doručak i večera, a savršeno će se uklopiti i u vaš bogato serviran blagdanski stol. Zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo  pahuljasto i mekano. Preporučujemo vam da ga umijesite odmah ujutro, a ostatak vremena iskoristite za pripremu glavnog jela i deserta.

Premažite vaša peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospite s malo parmezana i uživajte u divnom okusu i mirisu.

 

Možda vas zanima... Za doručak: Domaća peciva s chia sjemenkama Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 1 omot kvasca u prahu
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • 1 žličica soli
  • 30 g  naribanog parmezana

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješajte i postepeno dodajte toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksajte lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasite mikser.
  2. Premažite čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebacite tijesto, pokrijte ga krpom i pustite da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 
  3. Kad se digne, prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijelite u dva jednaka dijela. Oba omotajte plastičnom folijom i pustite ih da odmore još 15-ak minuta.
  4. Svaki dio tijesta pobrašnite i narežite oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formirajte kuglice.
  5. Svaku kuglicu razvaljajte poput užeta i zavežite čvor. 
  6. Posložite tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrijte i pustite da odmara još pola sata.
  7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 20 minuta. 
  8. Otopite maslac, dodajte zgnječeni češnjak i kuhajte minutu, dvije. Premažite gotova peciva, posolite, pospite parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 

 

Možda vas zanima... Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Recepti

 

Dobar tek!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.