Recepti Kruh i pecivo 30. kolovoza 2025.

Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom

Kruh i pecivo
25 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
Mekana peciva s češnjakom
Mekana peciva s češnjakom
foto: GETTY IMAGES
Svaki griz je čisti užitak! Pripremi ova slasna peciva s parmezanom i češnjakom!

Oko ovih aromatičnih peciva s parmezanom i češnjakom zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo pahuljasto i mekano. Preporučujemo da ga umijesiš odmah i pustiš da vrijeme i kvasac odrade svoju magiju. 

Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu. Isprobaj ovaj odličan recept već ovaj vikend!

 | Author: Getty Images Mekana peciva s češnjakom foto: Getty Images

Ne gasi ekran dok kuham

Domaća peciva s parmezanom i češnjakom
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Polubijelo pšenično brašno tip 850 500 g
  • Šećer 1 žlica
  • Instant kvasac 7 g
  • Sol 2 žličica
  • Voda 350 ml
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Maslac 100 g
  • Češnjak 6 režanj
  • Listići svježeg peršina
  • Sol 1 žličica
  • Parmezan 30 g
Postupak
  1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.


  2. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 


  3. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.


  4. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.


  5. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 


  6. Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.


  7. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta. 


  8. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 


Isprobaj i ove recepte za genijalna peciva:

Pogačice s grčkim jogurtom za svaki dan i svačiji ukus Možda vas zanima... Pogačice s grčkim jogurtom za svaki dan i svačiji ukus Recepti Slane kuglice sa šunkom i sirom Možda vas zanima... Savršeno nesavršeni zalogaji sa šunkom i sirom Recepti brioche cheesecake Možda vas zanima... Brioche cheesecake - savršen slatki doručak Recepti Bagelsi s posnim sirom Možda vas zanima... Proteinski bagelsi s posnim sirom Recepti domaća peciva za burgere Možda vas zanima... Napravi predobra domaća peciva za burgere Recepti

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 08:40 04. Rujan 2022.

    Ma starinski i zdrav👌