Svaki griz je čisti užitak! Pripremi ova slasna peciva s parmezanom i češnjakom!
Oko ovih aromatičnih peciva s parmezanom i češnjakom zapravo nema puno posla, no tijestoipak treba odstajati kako bi bilo pahuljasto i mekano. Preporučujemo da ga umijesiš odmah i pustiš da vrijeme i kvasac odrade svoju magiju.
Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu. Isprobaj ovaj odličan recept već ovaj vikend!
Mekana peciva s češnjakom
foto: Getty Images
Ne gasi ekran dok kuham
Domaća peciva s parmezanom i češnjakom
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Polubijelo pšenično brašno tip 850
500
g
Šećer
1
žlica
Instant kvasac
7
g
Sol
2
žličica
Voda
350
ml
Maslinovo ulje
4
žlica
Maslac
100
g
Češnjak
6
režanj
Listići svježeg peršina
Sol
1
žličica
Parmezan
30
g
Postupak
U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti.
Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.
Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor.
Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.
Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.