Recepti 12225 prikaza 15. rujna 2019.

Slasna domaća peciva s češnjakom i parmezanom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Svaki griz je čisti užitak pa se isplati biti strpljiv!

Domaća su peciva izvrstan doručak i večera, a savršeno će se uklopiti i u tvoj bogat nedjeljni jelovnik. Zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo  pahuljasto i mekano. Preporučujemo da ga umijesiš odmah ujutro, a ostatak vremena iskoristiš za pripremu glavnog jela i deserta.

Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu.

 

Možda vas zanima... Za doručak: Domaća peciva s chia sjemenkama Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 1 omot kvasca u prahu
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • 1 žličica soli
  • 30 g  naribanog parmezana

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
  2. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 
  3. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.
  4. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
  5. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 
  6. Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
  7. Peci u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva otprilike 20 minuta. 
  8. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak i kuhaj minutu, dvije. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 

 

Možda vas zanima... Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak Recepti

 

Dobar tek!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.