Recepti 28. studenoga 2016.

Dobro poznati okusi djetinjstva: Varivo od kelja i krumpir

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, jeftino, a tako voljeno jelo iz djetinjstva svojim će vas okusima vratit u neka bezbrižna vremena.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, malo vremena i tanjur toplog variva spreman je da vas vrati u bezbrižne dane djetinjstva. Povrtnom receptu možete dodati i komad suhog mesa ili kobasice kako bi okusi bili bogatiji. Pripremite ovo jednostavno i tako poznato jelo kojem ćete se uvijek rado vraćati i pustite da vas na naljepši način zagrije u sve hladnije nadolazeće dane.

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica kelja
  • 3 krumpira
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 200 ml temeljca
  • Crvena paprika
  • Lovorov list
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk nasjeckajte na sitno pa ga pirjajte na ulju.
  2. Za to vrijeme ogulite krumpir i mrkvu i nasjeckajte ih na kockice.
  3. Ubacite u zdjelu pa pustite da se pirjaju nekoliko minuta.
  4. Dodajte temeljac i kuhajte dok se krumpiri ne skuhaju do pola.
  5. Dodajte još vode, začinite soli, paprom, crvenom paprikom i dodajte lovorov list.
  6. Ubacite nasjeckani kelj i kuhajte dok povrće ne omekša.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.