Recepti 5672 prikaza 24. srpnja 2017.

Kineski rezanci s piletinom

Kineski rezanci s piletinom
Kombinacija začina i đumbira daje egzotičan okus pikantnom jelu sočnog mesa, hrskavog povrća i kikirikija

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 763

Kineski pileći rezanci za deset minuta Možda vas zanima... Pet kineskih začina za sasvim novi užitak u jelu None

 

Potrebno vam je

  • 300 g piletine
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 1 mrkva
  • 1 poriluk
  • 150 g kikirikija
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica đumbira
  • 2 žlice gussnel dolcela
  • 1 mala žlica crvene paprike
  • 300 ml vode
  • 125 g špageta
  • 2 žlice kukuruznog škroba
Kineske palačinke Možda vas zanima... Klasik u novom ruhu: Kineske palačinke s mladim lukom Kolumne

 

Priprema

  1. Piletinu narežite na kockice, posolite i umotajte u škrobno brašno (oko 1 žlica).
  2. Kikiriki očistite (svakako kupite onaj u ljusci) i brzo popržite na ulju u woku ili dubljoj zdjeli s neprijanjajućom površinom. Pazite da vam ne zagori.
  3. Izvadite ga, a na ulju sada popržite piletinu 7-8 minuta, dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite i piletinu, a u wok stavite poriluk i mrkvu i lagano prodinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kikiriki i poriluk, posolite i popaprite i sve dobro promiješajte.
  4. U međuvremenu u zdjelici pomiješajte ribani đumbir, usitnjeni češnjak, papriku i žlicu škrobnog brašna sa oko 100 ml vode. Time prelijte povrće i piletinu i kuhajte dolijevajući vodu po potrebi još 10-ak minuta.
  5. Tjesteninu skuhajte prema uputama (oko 3 minute u kipućoj vodi), ocijedite, isperite i dodajte u meso. Dobro promiješajte, te pirjajte 2-3 minute na jakoj vatri dok se sve ne sjedini.
Češnjak Možda vas zanima... Trebamo li jesti kinesko? Savršenstvo aroma i okusa hrvatskog češnjaka None

 

Izvor Matejka Buča

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.