gastro postao
Kombinacija začina i đumbira daje egzotičan okus pikantnom jelu sočnog mesa, hrskavog povrća i kikirikija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 763
Potrebno vam je
- 300 g piletine
- 50 ml suncokretova ulja
- 1 mrkva
- 1 poriluk
- 150 g kikirikija
- 2 režnja češnjaka
- 1 mala žlica đumbira
- 2 žlice gussnel dolcela
- 1 mala žlica crvene paprike
- 300 ml vode
- 125 g špageta
- 2 žlice kukuruznog škroba
Priprema
- Piletinu narežite na kockice, posolite i umotajte u škrobno brašno (oko 1 žlica).
- Kikiriki očistite (svakako kupite onaj u ljusci) i brzo popržite na ulju u woku ili dubljoj zdjeli s neprijanjajućom površinom. Pazite da vam ne zagori.
- Izvadite ga, a na ulju sada popržite piletinu 7-8 minuta, dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite i piletinu, a u wok stavite poriluk i mrkvu i lagano prodinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kikiriki i poriluk, posolite i popaprite i sve dobro promiješajte.
- U međuvremenu u zdjelici pomiješajte ribani đumbir, usitnjeni češnjak, papriku i žlicu škrobnog brašna sa oko 100 ml vode. Time prelijte povrće i piletinu i kuhajte dolijevajući vodu po potrebi još 10-ak minuta.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama (oko 3 minute u kipućoj vodi), ocijedite, isperite i dodajte u meso. Dobro promiješajte, te pirjajte 2-3 minute na jakoj vatri dok se sve ne sjedini.
Izvor Matejka Buča