Recepti Tjestenina 16. listopada 2024.

Rezanci s govedinom i brokulom. Tako brzo i fino!

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
rezanci, noodles
Rezanci s govedinom
foto: Paul Hanaoka/Unsplash
Ova ukusna večera s govedinom, brokulom i rezancima savršena je kombinacija okusa i gotova za manje od 30 minuta,

Iskreno, tko nakon radnoga dana ima volje za komplicirana jela? A, opet, mora nam biti fino i zasitno. Ovaj recept za tjesteninu s govedinom i brokulom je upravo to. U samo pola sata možeš pripremiti jelo koje spaja bogate okuse sočne govedine, svježe brokule i slanih rezanaca.

Rezanci, odnosno popularni noodles, su fleksibilan sastojak – možeš koristiti udon, ramen, soba rezance ili čak špagete, ovisno o tome što imaš kod kuće. Govedina je brzo gotova, a priprema brokule traje samo nekoliko minuta, što ovaj recept čini savršenim za užurbane večeri.

Rezanci s govedinom i brokulom | Author: KamranAydinov/Freepik Koristi rezance po želji... Ili čak špagete! foto: KamranAydinov/Freepik

Ono što ovaj obrok čini posebnim je bogati umak, koji se savršeno prilijepi za rezance i stvara harmoničan spoj okusa. Ako planiraš unaprijed, umak možeš pripremiti i dan ranije, a kada dođe vrijeme za kuhanje, sve teče glatko.

Nema potrebe za stresom – od početka do kraja ovaj obrok je gotov za 30 minuta ili manje, a ostaci su jednako ukusni i sljedeći dan.

Ne gasi ekran dok kuham

Rezanci s govedinom i brokulom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Soba rezanci 225 g
  • Brokula 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Đumbir - svježi 1 kom
  • Pileći temeljac 1,25 šalica
  • Soja umak 0,25 šalica
  • Mljeveno meso - govedina 450 g
  • Sol 0,50 žlica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žlica
  • Mladi luk
  • Sjemenke bijelog sezama
Postupak
  1. Stavi veliki lonac posoljene vode da proključa. Dodaj 225 grama rezanaca po izboru (soba, udon, ramen, lo mein ili špageta) i kuhaj 2 minute kraće od uputa na pakiranju. Ocijedi i dobro isperi pod hladnom vodom.


  2. Nareži veliku glavicu brokule na cvjetiće od 2,5 cm (oko 3 šalice). Usitni 2 režnja češnjaka i oguli te nasjeckaj komad đumbira od 2,5 cm (oko 1 žlica).

    U srednjoj zdjeli pomiješaj češnjak, đumbir, 3/4 šalice pilećeg temeljca, soja umak, umak od kamenica, med i kukuruzni škrob.


  3. Zagrij 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne zasvjetluca. Dodaj 450 grama mljevene govedine i začini s 1/2 žličice soli i 1/4 žličice crnog papra. Kuhaj, lomeći meso na srednje komade dok ne porumeni i ne skuha se, 5-7 minuta.


  4. Dodaj brokulu i preostalih 1/2 šalice pilećeg temeljca. Promiješaj, poklopi i kuhaj dok brokula ne postane svijetlozelena i blago hrskava, oko 3 minute

    Ponovno promiješaj umak i dodaj ga u tavu zajedno s rezancima. Miješaj sve dok se umak ne zgusne i dobro ne prekrije rezance, 2-3 minute. Po želji ukrasi tanko narezanom mladim lukom i tostiranim sezamovim sjemenkama.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

607 kcal

30 %

MASTI

29,30 g

40 %

KOLESTEROL

0,20 g

0 %

UH

53,80 g

19 %

PROTEINI

32,20 g

64 %

Umak možeš pripremiti unaprijed, do jedan dan ranije, i čuvati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi.

 

Isprobaj i ove recepte za brze rezance!

Rezanci, kikiriki maslac Možda vas zanima... Brzi rezanci s kikiriki maslacem Recepti Možda vas zanima... Zeleni rezanci sa šampinjonima i piletinom brz su, a izvrstan obrok Špajza Možda vas zanima... Brzi kineski ručak: Lo mein s povrćem Recepti Možda vas zanima... Genijalan zdravi tanjur: Rezanci u umaku od bukovača Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.