Recepti 28. siječnja 2018.

Brzi kineski ručak: Lo mein s povrćem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ručak iz woka dodatno će začiniti fini okusi soja sosa, a dobri kineski rezanci na sjajan će način zaokružiti čitavo jelo.

Jednostavno jelo iz woka s kineskim rezancima Kinezi zovu Lo mein, a osim rezanaca, ono može sadržavati sezonsko povrće, meso i ribu. Danas smo se odlučili na povrtni i sezonski Lo mein za čiju će vam pripremu trebati svega 15 minuta, a volite li eksperimentirati s istočnjačkim okusima, sve sastojke zasigurno već imate kod kuće.

 

Možda vas zanima... Kineske mesne okruglice od piletine sa sezamom Recepti

 

Kineske rezance i soja sos možete kupiti u svakoj malo većoj trgovini ili specijaliziranim trgovinama kineske hrane. Preostaje vam još samo iz ormara izvaditi wok i baciti se na kuhanje.

 

Možda vas zanima... Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati Kolumne

 

Potrebno vam je:

  • 200 g kineskih rezanaca
  • 2 žlice sezamovog ili kikiriki ulja
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 1 veća paprika
  • 1 šalica nasjeckanog kupusa
  • 100 g šampinjona
  • 1 šalica brokule
  • 3 žlice soja umaka
  • 1 žličica šećera

Postupak pripreme:

  1. U manjoj posudici pomiješajte soja umak, žlicu sezamovog ili ulja od kikirikija i žličicu šećera.
  2. Rezance skuhajte prema uputama na pakiranju, a na wok tavu dodajte žlicu sezamovog ulja, luk i ostatak povrća koje ste nasjeckali na rezance.
  3. Kratko kuhajte dok povrće malo ne omekša. Želite li autentičnu teksturu i okuse, povrće nemojte miješati kuhinjskim pomagalima već samo tresite wok pa ih tako miješajte.
  4. Dodajte kuhanu tjesteninu i polovicu umaka koji ste napravili na početku. Protresite tavu kako bi se svi sastojci povezali, pa dodajte još umaka ako je to potrebno.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.