Jednostavno jelo iz woka s kineskim rezancima Kinezi zovu Lo mein, a osim rezanaca, ono može sadržavati sezonsko povrće, meso i ribu. Danas smo se odlučili na povrtni i sezonski Lo mein za čiju će vam pripremu trebati svega 15 minuta, a volite li eksperimentirati s istočnjačkim okusima, sve sastojke zasigurno već imate kod kuće.
Kineske rezance i soja sos možete kupiti u svakoj malo većoj trgovini ili specijaliziranim trgovinama kineske hrane. Preostaje vam još samo iz ormara izvaditi wok i baciti se na kuhanje.
Potrebno vam je:
- 200 g kineskih rezanaca
- 2 žlice sezamovog ili kikiriki ulja
- 1 luk
- 2 mrkve
- 1 veća paprika
- 1 šalica nasjeckanog kupusa
- 100 g šampinjona
- 1 šalica brokule
- 3 žlice soja umaka
- 1 žličica šećera
Postupak pripreme:
- U manjoj posudici pomiješajte soja umak, žlicu sezamovog ili ulja od kikirikija i žličicu šećera.
- Rezance skuhajte prema uputama na pakiranju, a na wok tavu dodajte žlicu sezamovog ulja, luk i ostatak povrća koje ste nasjeckali na rezance.
- Kratko kuhajte dok povrće malo ne omekša. Želite li autentičnu teksturu i okuse, povrće nemojte miješati kuhinjskim pomagalima već samo tresite wok pa ih tako miješajte.
- Dodajte kuhanu tjesteninu i polovicu umaka koji ste napravili na početku. Protresite tavu kako bi se svi sastojci povezali, pa dodajte još umaka ako je to potrebno.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!