Obožavam kinesku kuhinju, a isto tako volim i pizzu. Dugo sam razmišljala o fuziji kineske piletine i pizze. Tako je jedne (PMS) večeri nastala ova pizza koja donosi najbolje od oba svijeta – slatko ljutu piletinu i svježe pečeno tijesto od pizze.
Možda će netko reći da to nije pizza i da ne bi trebala oskvrnuti to svjetski poznato jelo, ali, probajte vi to reći mom apetitu koji je u onim danima u mjesecu još veći.
Šalu na stranu, ovo je pizza koja će vas utopliti u ove predjesenske dane, nepce će vam biti zahvalno, a endorfin će prijeći gornju granicu.
Još slasnih recepata naše blogerice Ene možete pronaći na njezinom YouTube kanalu Foodgasm Croatia i Facebook stranici.
Kineska pizza
- tijesto za pizzu
- suncokretovo ulje
- kineska mješavina povrća
- 300 grama pilećih prsa
U pileća prsa stavite:
- 3 žlice mljevenog đumbira
- 3 žlice soja umaka
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 3 žlice ulja
Sweet chilli umak
- 300 ml sweet chilli umak
- kukuruzni škrob
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1 žlica ulja
Postupak pripreme:
- Piletinu izrežite na kockice i začinite đumbirom, soja umakom i kukuruznim škrobom. Promiješajte.
- Popržite na vrelom ulju.
- Umak koji “glumi” ketchup na ovoj pizzi napravite tako da popržite na ulju kukuruzni škrob i postepeno dodajete pileći temeljac i pustite da se polako zgusne u velute umak.
- U njega dodajete sweet chilli umak i pustite da provrije sve zajedno.
- Kinesku mješavinu povrća kratko popržite na suhoj tavi, začinite đumbirom.
- Pizzu slažete tako da prvo stavite umak od chilija zatim povrće i na kraju piletina.
- Pizzu pečete na 220 stupnjeva, 10 minuta i poslužite s ostatkom umaka od chillija!
Dobar tek!