Veganski deserti su, doista, mala umjetnička djela. Nezamislivo mi je bilo raditi čokoladnu kremu koja nije, recimo, kuhana na pari s mlijekom i jajima.
Najbolje od svega je što ne morate imati grižnju savjesti kada jedete ovu tortu pošto su njeni sastojci zdravi, možda ne izbalansirani, ali zadržat ćemo na tome da su zdravi. U svakom slučaju, ako se brinete zbog potencijalnih grama viška, jedite ju ponedjeljkom, taj dan ni trava ne raste i ništa se ne prima! To je barem moj moto, možete ga posuditi slobodno.
Za biskvit će vam trebati:
- 250 g kvinoje
- 450 ml vode
- 180 g datulja
- 1žlč praška za pecivo
- 4 žlice kaka
- 2 žlč Chia sjemenki
- malo soli
- 2 žlice zaslađivača – javorovog sirupa
Avokado kremu pripremite od:
- 2 avokada
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlč kokosovog ulja
- 4 žlice kaka
Postupak pripreme:
- Kvinoju natopite u vodi na 15 minuta, ocijedite što je preostalo.
- Dodajte sve ostale sastojke i izblendajte dok ne postane glatko.
- Podijelite na dva dijela i pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
- Za kremu stavite sve sastoje u posudu za miksanje i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Namažite biskvite kremom i ukrasite jagodama!
Savjet: Možete koristiti bilo koje voće koje volite. Ja imam još nešto jagoda u vrtu pa sam ih iskoristila za ovu prigodu.
Tražite li još slasnih, zdravih recepata, svratite na Enin Youtube kanal Foodgasm Croatia ili je zapratite na Instagram i Facebook profilima.
Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu. Dobar tek!