Pileća prsa volimo ponajprije zbog lakoće kojom se pripremaju. Dovoljno im je tek nekoliko minuta na vatri, a zatim ih možete kombinirati s najrazličitijim dodacima po samo svojoj želji. Upravo je to slučaj i s ovim, pikantnim i posve drugačijim mesnim okruglicama.
Pileće mljeveno meso začinite čili papričicom, lukom i đumbirom. Dodajte kukuruzno brašno kako biste lakše oblikovali kuglice, a zatim sve uvaljajte u sezam. Okruglice možete peći na ulju u woku ili običnoj tavi, ali i u pećnici, zaželite li se zdravije varijante ručka.
Potrebno vam je:
- 4 pilećih prsa
- 2 bjelanjka
- 2 glavice luka
- 1 žličica čili papričice
- 6 režanj češnjaka
- sol
- 5 žlica sezama
- 1 žlica ribanog korijena đumbira
- 2 žlice kukuruznog brašna
- papar
- ulje
Priprema:
- U električnom mikseru ili blenderu usitnite piletinu, češnjak, đumbir, čili, mladi luk i bjelanjke
- Kad sve bude dobro usitnjeno, dodajte kukuruzno brašno, luk, sol i papar.
- Smjesu možete ispasirati i štapnim mikserom.
- Kad dobijete jednoličnu smjesu, oblikujte je u kuglice.
- Uvaljajte svaku kuglicu u sezam. Ugrijte ulje u tavi ili woku pa pržite kuglice dok ne dobiju boju.
Dobar tek!