Recepti 4428 prikaza 14. studenoga 2016.

Njihovo, a domaće: Švedske mesne okruglice

švedske okruglice
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz pire krumpir, rižu ili pomfrit, ove mesne okruglice bit će upravo savršen ručak.

Napravite okruglice od mljevenog mesa, krušnih mrvica, luka, jaja, peršina i ostalih začina. Pržite ih na ulju i maslacu dok ne poprime boju sa svih strana. Izvadite ih iz tave pa na istom ulju pripremite fini umak. Dodajte još maslaca i brašno pa pripremite umak nalik bešamelu pomoću temeljca i vrhnja za kuhanje. Dobro pomiješajte, dodajte senf, sol, papar i ostale začine po želji. Na kraju dodajte mesne okruglice, kuhajte ih u umaku još neko vrijeme, pospite peršinom i poslužite uz kremasti pire krumpir. Umak pun okusa uz pravi prilog i sezonsku salatu bit će upravo najsavršeniji ručak koji možete zamisliti.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.