okusi istoka Muškatni oraščić - začin zbog kojeg su se vodili ratovi Iz nove knjige "Znanost začina" dr. Stuarta Farrimonda naučili smo sve o muškatnom oraščiću, a donosimo i njegov recept… Špajza
tips & tricks Znaš li zašto je lovorov list neophodan u kuhinji? Chefovi često savjetuju kako je jedan od začina koje obavezno moraš imati - lovorov list. Može se staviti u baš sva jel… Špajza
gotovo za tren! Kako napraviti pumpkin spice kod kuće Pumpkin spice miks možeš napraviti kod kuće za dvije minute, a upotrijebiti ga možeš u pripremi slastica, ali i slanih … Špajza
nova knjiga Kakva je veza znanosti i začina? Zaviri s nama u novi priručnik "Znanost začina" dr. Stuarta Farrimonda u izdanju Školske knjige, koji je logičan nastav… Najave
ODLIČAN RUČAK Do ukusnog lungića u samo 35 minuta! Kako skuhati odličan ručak i provesti u kuhinji samo malo više od pola sata? Recepti
prstohvat znanja Nemoj bacati začine zbog isteka roka trajanja I začini imaju rok trajanja, ali često zaboravimo koji je to datum – naročito ako smo ih iz originalnog pakiranja preba… Špajza
tips & tricks Sve što trebaš znati o kuhanju s đumbirom Đumbir je sve popularniji začin i u našoj kuhinji jer podiže okus mnogim jelima. Otkrij kako prepoznati je li đumbir sv… Špajza
korisni savjeti Tajna dobrog okusa je u svežnju svježih začina Bouquet garni je francuski izraz za svežanj začinskog bilja, a najčešće se sastoji od tri biljke – peršina, timijana i … Špajza
korisni savjeti 3 mješavine začina koje je dobro imati u kuhinji U europskoj kuhinji posebno su na cijeni 3 sljedeće mješavine - začini za kiseljenje, mješavina začina za kolače i qua… Špajza
Dobro je znati Doznaj sve o kurkumi i kako je koristiti Zbog ove je mirodije svako jelo toplije, blage arome i zavodljive žutonarančaste boje. Otkrij kako se pravilno čuva te … Špajza
ljubav do neba Evo kako možeš prepoznati je li češnjak previše stajao Jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinji zasigurno je češnjak. Stoga, bitno je da možeš prepoznati, prije koriš… Špajza
Okusi cimeta Ovo su slatki recepti za najveće obožavatelje cimeta! Ako obožavaš miris i aromu cimeta, onda moraš isprobati jedan od ovih slasnih recepata ... Recepti
Fini ručak Hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice Slasna i ukusno pečena rebarca jedu se rukama i diljem svijeta predstavljaju pravu deliciju Recepti