začin s istoka Mješavinu začina za'atar napravi za samo 5 minuta! Za'atar je bliskoistočna mješavina začina koja je sve popularnija i kod nas, zahvaljujući bogatstvu okusa i raznolikoj … 4' 5' 25 Špajza
gastro kviz KVIZ Prepoznaješ li 10/10 začina? Bez njih jela (slatka i slana) ne bi imala dobar okus. Donosimo kviz o začinima - nekim dobro poznatim i nekim malo egz… Kviz
Tips & Tricks Doznaj kako produljiti svježinu đumbira Zimi nam je super saveznik zdravlja, od čajeva do smoothieja... Nauči kako produljiti svježinu ovog aromatičnog sastojka Špajza
da, istina je... Snaga okusa češnjaka ovisi o tehnici kojom ga režeš Svaki oblik češnjaka ima svoje mjesto u kuhinji ako znaš kada i kako ga koristiti. Od suptilnog začina do intenzivne ar… Špajza
tips & tricks Zašto je lovorov list neophodan u kuhinji? Chefovi često savjetuju kako je jedan od začina koje obavezno moraš imati - lovorov list. Može se staviti u baš sva jel… Špajza
omiljeni slatki začin Odlični slatki recepti za najveće obožavatelje cimeta! Ako obožavaš miris i aromu cimeta, onda moraš isprobati jedan od ovih slasnih recepata ... Recepti
prstohvat znanja Nemoj bacati začine zbog isteka roka trajanja I začini imaju rok trajanja, ali često zaboravimo koji je to datum – naročito ako smo ih iz originalnog pakiranja preba… Špajza
sve za dobar okus... Kako pravilno skladištiti začine da dulje ostanu svježi Ovi će ti savjeti pomoći da tvoji začini dulje ostanu mirisni i svježi. Tako ćeš svaki put u svoje jelo unijeti snažne … Špajza
okusi istoka Muškatni oraščić - začin zbog kojeg su se vodili ratovi Iz nove knjige "Znanost začina" dr. Stuarta Farrimonda naučili smo sve o muškatnom oraščiću, a donosimo i njegov recept… Špajza
gotovo za tren! Kako napraviti pumpkin spice kod kuće Pumpkin spice miks možeš napraviti kod kuće za dvije minute, a upotrijebiti ga možeš u pripremi slastica, ali i slanih … Špajza
nova knjiga Kakva je veza znanosti i začina? Zaviri s nama u novi priručnik "Znanost začina" dr. Stuarta Farrimonda u izdanju Školske knjige, koji je logičan nastav… Najave
tips & tricks Sve što trebaš znati o kuhanju s đumbirom Đumbir je sve popularniji začin i u našoj kuhinji jer podiže okus mnogim jelima. Otkrij kako prepoznati je li đumbir sv… Špajza
korisni savjeti Tajna dobrog okusa je u svežnju svježih začina Bouquet garni je francuski izraz za svežanj začinskog bilja, a najčešće se sastoji od tri biljke – peršina, timijana i … Špajza