Špajza Gastro zvijezda 13. listopada 2017.

Posve drugačije pikantne mesne okruglice

mesne-okruglice
Mateja Krvarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Mateja je krenula s blogom M's Bakery da bi se zatim nakratko povukla i vratila u punom sjaju s novim projektom #uvijekgladna. Riječ je o blogu na kojem zapisuje svoja gastronomska lutanja, a nađe se tu i koji genijalan recept. #uvijekgladna definitivno je naša obavezna postaja u potrazi za najnovijim gastro vijestima!

Taman u sezoni kuhanja domaće pasirane rajčice.

Sastojci za mesne okruglice:

  • 500 gr miješanog mljevenog mesa
  • 2 žličice senfa
  • 50ak gr špekasitno sjeckanog
  • 1 jaje
  • pola šalice krušnih mrvica
  • pola šalice mlijeka
  • 1 žlica sitno sjeckanog luka ( odvojite od potrebnog za umak )
  • list peršina
  • ružmarin
  • sol
  • papar
  • chili ( po želji )

spageti | Author: Mateja Krvarić Mateja Krvarić

Umak od rajčice:

  • 500ml pasirane rajčice ili 800gr sjeckane
  • 200ml temeljca ili vode
  • 1 veći luk
  • 1 naribana mrkva
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko sušenih rajčica ( po želji )
  • nekoliko cherry rajčica
  • 1 - 2 žličice šećera ( da izbjegnete kiselinu )
  • sol
  • papar
  • bosiljak
  • timijan ( po želji, može i list peršina )

Priprema:

  1. Za početak obavite svo sjeckanje i pripremanje.
  2. Zatim pripremite mesne okruglice. Krušnim mrvicama dodajte mlijeko, na ovaj način čete spriječiti da vam meso bude suho.U zdjelu stavite meso, dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte. Kada ste dobili jednoličnu smjesu formirajte kuglice željene veličine.
  3. Na vruću tavu stavite malo maslinovog ulja i hvataljkom poslažite mesne okruglice. Pazite da ne pretrpate tavu. Kada se zarumene sa obje strane, prebacite ih na tanjur i ostavite sa strane dok pripremate umak.
  4. U istu tavu ubacite nasjeckani luk, pirjajte ga, kada postane staklast dodajte naribanu mrkvu i pirjajte. Kada su luk i mrkva omekšali protisnite češnjak i kratko popržite da pusti miris, zatim dodajte pasiranu rajčicu i temeljac / vodu. Po želi dodajte sušene rajčice da pojačaju okus. Ja sam dodala i nekoliko cherry rajčica.
  5. Dodajte šećer i soli i papra po želji, kao i ostale začine. Ostavite da se kratko pirja. Kada je pri kraju ubacite u umak mesne okruglice. Neka se krčkaju neko vrijeme kako bi se okusi proželi.

Poslužite uz špagete ili kremastu palentu.

Mateju možete pratiti na njezinom blogu #uvijekgladna i Instagram profilu.
 

 | Author: Screenshoot Screenshoot

 


Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 

 | Author: Gastro.hr Gastro.hr

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Avatar Barbara Petrović
    merida 19:46 28. Kolovoz 2015.

    Obožavam jela kombinirana od tjestenine, mljevenog mesa i umaka od rajčica.