gastro postao
Pomiješajte povrće s pilećim prsima u woku i poslužite s rezancima
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 970
Potrebno vam je
- 1 mala žlica ulje sezamovo
- 125 g Pileća prsa
- 1 vezica mladi luk
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica soja umak
- 75 g šunka dimljena, kuhana
- 250 g kineski rezanci
- 2 žlica korijander
Priprema
- Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa (tanko narezana) i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
- Dodajte nasjeckani mladi luk, grašak, očišćenu i sitno narezanu čili papričicu pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte tamni sojin umak i šunku.
- U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.
- U smjesu od piletine dodajte svježe nasjeckani korijander i umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance.
Pomiješajte povrće s pilećim prsima u woku i poslužite s rezancima
Izvor "Kuharica za dijabetičare"