Recepti 13. listopada 2014.

Kineski pileći rezanci za deset minuta

Kineski pileći rezanci za deset minuta
gastro postao gastro.24sata.hr
Pomiješajte povrće s pilećim prsima u woku i poslužite s rezancima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 970

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica ulje sezamovo
  • 125 g Pileća prsa
  • 1 vezica mladi luk
  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • 1 kom čili papričica
  • 2 žlica soja umak
  • 75 g šunka dimljena, kuhana
  • 250 g kineski rezanci
  • 2 žlica korijander

Priprema

  1. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa (tanko narezana) i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
  2. Dodajte nasjeckani mladi luk, grašak, očišćenu i sitno narezanu čili papričicu pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte tamni sojin umak i šunku.
  3. U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.
  4. U smjesu od piletine dodajte svježe nasjeckani korijander i umiješajte skuhane i dobro ocijeđene rezance.

Pomiješajte povrće s pilećim prsima u woku i poslužite s rezancima

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.