gastro postao
Pazite sad ovo: kelj postaje glavna zvijezda nove verzije moderne Cezarove salate!
Piletina, hrskave kockice kruha, zelena salata, malo pancete i fini dressing recept su za savršenu i originalnu Cezar salatu. Upravo ta svjetski poznata salata poslužila je kao inspiracija za novu kombinaciju okusa od kojih i nepce zapleše. Zamijenite piletinu glavicom finog kelja i dodajte mu luk pečen u pećnici sa svježim začinima. Poigrajte se još malo pa slatkaste okuse začinite slanim sirom.
Donosimo vam recept za modernu inačicu Cezarove salate.
Potrebno vam je:
- 2 luka
- Kruh
- 1 mala glavica kelja
- Feta sir
- Maslinovo ulje
- Svježi začini
- Panceta
Priprema:
- Luk režite na četvrtine i smjestite svježe začine poput majčine dušice i ružmarina na papir za pečenje.
- Prelijte s malo maslinovog ulja i u tu mješavinu dobro utrljajte luk.
- Posolite i popaprite.
- Pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok luk ne poprimi lijepu smeđu boju.
- Kruh izrežite na kockice.
- Pecite ga u tavi na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postane hrskav.
- Kelj izrežite na duguljaste štapiće.
- Kratko popržite pancetu izrezanu na manje komadiće.
- Pomiješajte sve sastojke u posudi.
- Pospite s izmrvljenim feta sirom i začinite omiljenim dressingom.
Dobar tek!