Recepti 548 prikaza 12. rujna 2018.

Fenomenalna inačica obožavane Cezar salate

Kelj salata
Thinkstock
Pazite sad ovo: kelj postaje glavna zvijezda nove verzije moderne Cezarove salate!

Piletina, hrskave kockice kruha, zelena salata, malo pancete i fini dressing recept su za savršenu i originalnu Cezar salatu. Upravo ta svjetski poznata salata poslužila je kao inspiracija za novu kombinaciju okusa od kojih i nepce zapleše. Zamijenite piletinu glavicom finog kelja i dodajte mu luk pečen u pećnici sa svježim začinima. Poigrajte se još malo pa slatkaste okuse začinite slanim sirom.

Donosimo vam recept za modernu inačicu Cezarove salate.

Potrebno vam je:

  • 2 luka
  • Kruh
  • 1 mala glavica kelja
  • Feta sir
  • Maslinovo ulje
  • Svježi začini
  • Panceta

 

Možda vas zanima... Markus Rösner: Riječani uživaju u mom dressingu za Cezar salatu! Recenzije Možda vas zanima... Nova vrsta: Kakvu bi pizzu volio Cezar? Recepti

 

Priprema:

  1. Luk režite na četvrtine i smjestite svježe začine poput majčine dušice i ružmarina na papir za pečenje.
  2. Prelijte s malo maslinovog ulja i u tu mješavinu dobro utrljajte luk.
  3. Posolite i popaprite.
  4. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok luk ne poprimi lijepu smeđu boju.
  5. Kruh izrežite na kockice.
  6. Pecite ga u tavi na zagrijanom maslinovom ulju dok ne postane hrskav.
  7. Kelj izrežite na duguljaste štapiće.
  8. Kratko popržite pancetu izrezanu na manje komadiće.
  9. Pomiješajte sve sastojke u posudi.
  10. Pospite s izmrvljenim feta sirom i začinite omiljenim dressingom.

Dobar tek! 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.