gastro postao
                                            
                                        
                                    Fantastična i lagana salata za svačiji ukus - umjesto zelene salate također možete koristiti i matovilac, rikulu ili mladi radič...
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 16
Potrebno vam je
- 1 glavica salate
 - 1 pšenični kruh
 - maslinovo ulje
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - vinski ocat
 - mješavina suhih začina
 
Priprema
Prvi je korak u pripremi ovog osvježavajućeg obroka – koji možete prilagođavati ukusu, ali i godišnjem dobu ovisno o sezonskim namirnicama – priprema umaka.
- Umak za Cezar salatu pripremite tako da parmezan, maslinovo ulje, sitno kosani češnjak, peršin, limunov sok te slane inćune stavite u blender te izradite u finu kremu.
 - Salatu očistite, operite te narežite, ne presitno, i umiješajte u umak.
 - Ploške kruha za tost narežite na kockice, prepržiti na maslinovu ulju te pospite listićima začinskog bilja.
 - Servirajte salatu, pospite prženim kockicama kruha te po želji doradite maslinovim ulje, solju, paprom ili octom. Pospite začinskim biljem po izboru.
 - Inćune koristite u kremi umjesto soli, a u salatu možete dodati plodove mora, mrkvu, kuhanu ili pečenu piletinu, puretinu, hrskavu pancetu...
 
Dobar tek!