gastro postao
Fini umak, piletina i hrskavo tijesto za pizzu sve su što vam je potrebno za univerzalnu Cezar pizzu!
Sjajan preokret klasičnoj pripremi pizze dat će umak za Cezar salatu, a zatim i ostatak sastojaka koje bismo obično ubacili u finu Cezar salatu. Volite li takav spoj namirnica, ova pizza baš bi vas mogla oduševiti. Jednostavna je za pripremu, ali najviše posla ipak će vam oduzeti priprema tijesta i umaka. No vjerujte nam, sav uloženi trud definitivno će se isplatiti.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 2 komada kuhanih pilećih prsa
- 100 g mozzarelle
- 4 žlice parmezana
- 1 šaka zelene salate
- 2 žličice limunovog soka
- 5 žlica Cesar dressinga
- 5 kom cherry rajčica po želji
Cezar dressing:
- 4 kom mariniranih inćuna
- 2 režnja češnjaka
- 3 žumanjka
- 1 žličica senfa
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 5 žlice suncokretovog ulja
- 2 žlice parmezana
- Papar
Priprema:
- Najprije pripremite umak tako da na sitno nasjeckate inćune i češnjak.
- Ako je moguće, nožem ih pritisnite kako bi se pretvorili u pastu.
- Žumanjke pomiješajte u posudi dok ne postanu kremasti.
- Dodajte senf, a zatim u jaja ubacite i mješavinu češnjaka i inćuna.
- Dodajte sok od limuna, promiješajte i dodajte maslinovo ulje.
- Miješajte pjenjačom dok ne dobijete nešto gušći umak.
- Na kraju dodajte suncokretovo ulje i parmezan.
- Za pizzu razvaljajte tijesto, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pustite da se tijesto odmori na sobnoj temperaturi.
- Nauljite kalup za pečenje pa prebacite tijesto.
- Rasporedite pet žlica umaka za Cesar salatu po tijestu, a zatim pospite komadićima piletine i prepolovljenih cherry rajčica ako ih koristite.
- Pospite mozzarellom i parmezanom.
- Ubacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.
- Kada je gotova, pizzu izvadite iz pećnice pa je kratko odmorite.
- Prije posluživanje poprskajte pizzu limunovim sokom, malo Cesar dressinga i pospite komadićima zelene salate.
Dobar tek!