Recepti 01. veljače 2017.

Nova vrsta: Kakvu bi pizzu volio Cezar?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fini umak, piletina i hrskavo tijesto za pizzu sve su što vam je potrebno za univerzalnu Cezar pizzu!

Sjajan preokret klasičnoj pripremi pizze dat će umak za Cezar salatu, a zatim i ostatak sastojaka koje bismo obično ubacili u finu Cezar salatu. Volite li takav spoj namirnica, ova pizza baš bi vas mogla oduševiti. Jednostavna je za pripremu, ali najviše posla ipak će vam oduzeti priprema tijesta i umaka. No vjerujte nam, sav uloženi trud definitivno će se isplatiti. 

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 2 komada kuhanih pilećih prsa
  • 100 g mozzarelle
  • 4 žlice parmezana
  • 1 šaka zelene salate
  • 2 žličice limunovog soka
  • 5 žlica Cesar dressinga
  • 5 kom cherry rajčica po želji

Cezar dressing:

  • 4 kom mariniranih inćuna
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žumanjka
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žlice parmezana
  • Papar

Priprema:

  1. Najprije pripremite umak tako da na sitno nasjeckate inćune i češnjak.
  2. Ako je moguće, nožem ih pritisnite kako bi se pretvorili u pastu.
  3. Žumanjke pomiješajte u posudi dok ne postanu kremasti.
  4. Dodajte senf, a zatim u jaja ubacite i mješavinu češnjaka i inćuna.
  5. Dodajte sok od limuna, promiješajte i dodajte maslinovo ulje.
  6. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete nešto gušći umak.
  7. Na kraju dodajte suncokretovo ulje i parmezan. 
  8. Za pizzu razvaljajte tijesto, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pustite da se tijesto odmori na sobnoj temperaturi.
  9. Nauljite kalup za pečenje pa prebacite tijesto.
  10. Rasporedite pet žlica umaka za Cesar salatu po tijestu, a zatim pospite komadićima piletine i prepolovljenih cherry rajčica ako ih koristite.
  11. Pospite mozzarellom i parmezanom.
  12. Ubacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.
  13. Kada je gotova, pizzu izvadite iz pećnice pa je kratko odmorite.
  14. Prije posluživanje poprskajte pizzu limunovim sokom, malo Cesar dressinga i pospite komadićima zelene salate. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.