Špajza 18. siječnja 2017.

Otkrivamo: Pizza pečena u krumpirovoj korici

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična ideja kako pripremiti vjerojatno svima najdraže jelo!

Iako prvi put čujemo za ovo, nama je ova ideja sjajna! Obožavamo krumpir pečen u pećnici, obožavamo pizzu, i sada smo, odjednom, dobili spoj te dvije divne stvari! Može li bolje!

Krumpir ispecite čak i dan ranije, izdubite ga te iskoristite krumpir koji ste izdubili za neki drugi recept, primjerice neku salatu ili jednostavno kao prilog mesu ili kuhanom povrću, prelijte ga s malo vrhnja i imate divnu gozbu. No, vratimo se onom što nam treba za ovaj recept. Dakle, pečena korica krumpira, koja je vjerojatno i najbolji dio kod pečenog krumpira, sada se našla u jednoj novoj, sjajnoj ulozi. 

A i najbolje  je to, što ćete imati vrlo brzo pečenu pizzu! Ok, ako zaboravimo ovih sat vremena koliko je trebalo da se ispeče krumpir. Ali tko još gleda na vrijeme kada se pripremaju ovakve divne stvari!

Kako točno pripremiti pizzu u krumpirovoj korici, pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 3 veća krumpira, dobro oprana
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol, papar
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica origana i ružmarina
  • 200 g naribanog sira, primjerice Cheddar ili Gouda
  • 100 g mozzarelle, narezane na kolutiće
  • Po želji, mini ljute kobasice tanko narezane na kolutiće

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Ispeći cijele krumpire dok ne omekšaju i korica dobije lijepu boju; otprilike sat vremena im treba. Prerezati ih na polovice i izdubiti unutrašnjost koju možete iskoristiti u neku drugu svrhu
  3. Korice krumpira posoliti, premazati mješavinom pasirane rajčice, šećera,soli, papra, origana i ružmarina (samo pomiješati ove sastojke u zdjelici); na svaku polovicu staviti komad mozzarelle pa naribani sir i kobasice
  4. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 7 - 8 minuta, dok se sir ne rastopi i dobije zlatnu boju
  5. Poslužiti odmah nakon pečenja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.