Recepti 27. prosinca 2016.

Isprobajte: Krumpir na španjolski

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo tipično španjolsko predjelo, ukusan je i sjajan prilog kojeg možete probati već danas.

Pečeni krumpir poslužen s umakom od majoneze i senfa - kombinacija koju ne bismo odbili! Ovaj krumpir tako je dobar da ga čak ne morate jesti kao prilog - jedite ga samog uz malo zelene salate. Ako ga pak pripremate kao prilog, odlično će se složiti s pečenom piletinom, svinjskim rebricama ili pohanim mesom. Nama već rastu zazubice pri samoj pomisli da nas doma čeka ovaj slasni krumpir!

Sastojci:

  • 450 g krumpira (manjih)
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 1/4 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog mljevenog papra
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica senfa

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Krumpire oguliti i prerezati na polovice pa njih na 4 dijela; dodati 2 žlice maslinovog ulja, 3/4 žličice soli i papra; pomiješati sve začine s krumpirima i peći ih 40 minuta; izvaditi iz pećnice i ohladiti (da budu sobne temperature)
  3. U maloj zdjelici pomiješati pola žličice soli, žlicu maslinovog ulja, češnjak, majonezu, senf i sok od limuna te preliti preko pečenih krumpira.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.