gastro postao
Ovo tipično španjolsko predjelo, ukusan je i sjajan prilog kojeg možete probati već danas.
Pečeni krumpir poslužen s umakom od majoneze i senfa - kombinacija koju ne bismo odbili! Ovaj krumpir tako je dobar da ga čak ne morate jesti kao prilog - jedite ga samog uz malo zelene salate. Ako ga pak pripremate kao prilog, odlično će se složiti s pečenom piletinom, svinjskim rebricama ili pohanim mesom. Nama već rastu zazubice pri samoj pomisli da nas doma čeka ovaj slasni krumpir!
Sastojci:
- 450 g krumpira (manjih)
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 1/4 žličica soli
- 1/2 žličice crnog mljevenog papra
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica senfa
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
- Krumpire oguliti i prerezati na polovice pa njih na 4 dijela; dodati 2 žlice maslinovog ulja, 3/4 žličice soli i papra; pomiješati sve začine s krumpirima i peći ih 40 minuta; izvaditi iz pećnice i ohladiti (da budu sobne temperature)
- U maloj zdjelici pomiješati pola žličice soli, žlicu maslinovog ulja, češnjak, majonezu, senf i sok od limuna te preliti preko pečenih krumpira.
Dobar tek!