gastro postao
Hrskava i sočna, svinjetina pohana u začinima predstavlja jedno od onih jela kojima je teško odoljeti
Osim sveprisutne piletine, u hrskavi omotač od začina i krušnih mrvica možete umotati i svinjetinu. Pripremite meso, uvaljajte ga na već dobro poznat način s malim zaokretom. Krušnim mrvicama dodajte kadulju i parmezan. Tako pripremljeno meso poslužite uz pire krumpir, rižu, kašu ili neki drugi prilog prema vlastitom ukusu.
Potrebno vam je:
- 8 kom svinjskih kotleta
- 100 g brašna
- 4 jaja
- 150 g krušnih mrvica
- 1 žlica sjeckane kadulje
- 40 g parmezana
- Ulje
Priprema:
- Svinjetinu začinite soli i paprom sa svih strana.
- U tri posudice podijelite brašno, umućena jaja i krušne mrvice pomiješane sa sitno ribanim parmezanom, kaduljom, soli i paprom.
- Svaki kotlet najprije uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u mješavinu začina i krušnih mrvica.
- Zagrijte ulje pa pecite kotlete dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
Dobar tek!