gastro postao
Ljubitelji sendviča, ovaj svakako morate isprobati. Bez pretjerivanja, jer jednostavni sastojci spojeni u toplo, hrskavo savršenstvo nikada nisu imali bolji okus.
Kubanski sendvič odličan je odabir u gotovo svakoj prilici, a posebice kada vam ostane svinjetine od ručka. Narežite je na tanko, učinite isto i sa šunkom i sirom. Napunite sendvič, premažite maslacem i dobro zapecite tako da sendvič postane neodoljivo hrskav i opustite se uz najbolji spoj okusa u ovom fantastičnom jelu.
Sastojci:
- 2 tanke kriške šunke
- 4 tanke ploške pečene svinjetine
- 1 baguette kruh
- 2 žličice senfa
- 2 tanke kriške sira
- 1 kiseli krastavac
- Maslac
Priprema:
- Šunku, svinjetinu i sir narežite na tanke ploške.
- Uzmite veći kiseli krastavac pa ga također narežite na tanke ploške.
- Kruh prerežite na pola pa ga podijelite u više manjih dijelova.
- Unutrašnju stranu kruha premažite maslacem i lagano je tostirajte.
- Maknite s tave.
- Na donji dio kruha stavite šunku, svinjetinu, sir i krastavce.
- Premažite gornju krišku kruha senfom i preklopite.
- Maslacem premažite gornji i donji dio sendviča pa pecite na vrućoj tavi dok ne postane hrskav s obje strane.
- Sendvič možete prekriti težom tavom ili pritisnuti kuhačom.
- Poslužite vruće.
Dobar tek!