Recepti 24. svibnja 2018.

Brža opcija: Sendvič s trganom piletinom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte izvrstan sendvič s piletinom koja će se rastopiti u vašim ustima...

Pulled pork, svinjska lopatica koja se satima peče i zatim trga, jelo je koje se može pronaći na jelovnicima brojnih hrvatskih restorana. Trgana piletina je daleko brža opcija koju možete bez problema pripremiti i u svom domu.

U slučaju da ne želite piletinu pomiješati s kupovnim BBQ umakom i volite svježa domaća peciva, poslužite se našim receptima!

 

Možda vas zanima... Chillajte&grillajte uz odličan BBQ umak Špajza hambi peciva.jpg Možda vas zanima... Napravite fantastična hambi peciva Recepti


Sastojci:

  • 1,5 kg pilećih zabataka bez kostiju
  • 1 veliki luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 2 žličice soli
  • 300 g BBQ umaka
  • Maslinovo ulje
  • Papar

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. 
  2. U velikoj posudi s poklopcem, koju možete staviti i u pećnicu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne postane mekan, a zatim dodajte i mljevenu papriku i dobro promiješajte.
  3. U posudu dodajte komade piletine i dobro promiješajte s lukom i češnjakom, a zatim i popaprite. 
  4. Ulijte BBQ umak i pričekajte da zavrije, a zatim ugasite vatru.
  5. Pokrijte posudu poklopcem i stavite u pećnicu. Pecite 90 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i rastrgajte piletinu uz pomoć vilica.
  6. Umak zagrijte na vatri i reducirajte do polovice, a zatim ga prelijte preko trgane piletine.

Servirajte uz mekana peciva i salatu po želji!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.