gastro postao
Isprobajte izvrstan sendvič s piletinom koja će se rastopiti u vašim ustima...
Pulled pork, svinjska lopatica koja se satima peče i zatim trga, jelo je koje se može pronaći na jelovnicima brojnih hrvatskih restorana. Trgana piletina je daleko brža opcija koju možete bez problema pripremiti i u svom domu.
U slučaju da ne želite piletinu pomiješati s kupovnim BBQ umakom i volite svježa domaća peciva, poslužite se našim receptima!
Sastojci:
- 1,5 kg pilećih zabataka bez kostiju
- 1 veliki luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 2 žličice soli
- 300 g BBQ umaka
- Maslinovo ulje
- Papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
- U velikoj posudi s poklopcem, koju možete staviti i u pećnicu, zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak dok ne postane mekan, a zatim dodajte i mljevenu papriku i dobro promiješajte.
- U posudu dodajte komade piletine i dobro promiješajte s lukom i češnjakom, a zatim i popaprite.
- Ulijte BBQ umak i pričekajte da zavrije, a zatim ugasite vatru.
- Pokrijte posudu poklopcem i stavite u pećnicu. Pecite 90 minuta, a zatim izvadite iz pećnice i rastrgajte piletinu uz pomoć vilica.
- Umak zagrijte na vatri i reducirajte do polovice, a zatim ga prelijte preko trgane piletine.
Servirajte uz mekana peciva i salatu po želji!