gastro postao
Pronašli smo savršenstvo! Zove se Croque monsieur, dolazi iz Francuske i obožavamo ga!
Iza maštovitog naziva krije se sendvič kakav zasigurno još nisi probala. Slojevi otopljenog sira i šunke između hrskavog tostiranog kruha, a na kraju sve skupa preliveno finim bešamel umakom.
Neodoljiv klasik oduševit će te okusom, teksturom i izgledom. Odlučiš li se pripremiti ovaj sendvič, budi spremni na savršenstvo kojem je zbilja teško odoljeti.
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica brašna
- 350 ml mlijeka
- 4 kriške kruha
- 100 g sira
- 100 g šunke
- 2 žličice senfa
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Prstohvat papra
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Na srednjoj vatri otopi maslac i pusti da se pojave mjehurići.
- Dodaj brašno i brzo miješaj kako bi se povezali.
- Nakon dvije minute dodaj toplo mlijeko i dobro promiješaj kako ne bi ostale grudice.
- Kuhaj nekoliko minuta dok ne postane gušće pa začini muškatnim oraščićem i paprom.
- Kruh stavi u pećnicu i peci otprilike pet minuta na 200 stupnjeva.
- Izvadi ga iz pećnice, dvije kriške premaži senfom pa dodaj šunku i sir.
- Preklopi drugom kriškom kruha i ponovi postupak.
- Na kraju sendviče zalij bešamel umakom koji si prije toga pripremila i peci još pet minuta.
Dobar tek!