Špajza 12. lipnja 2019.

Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti

Sendvič s  patlidžanima

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealno jelo za sve one koji patlidžane izbjegavaju zbog gorčine

Jesen je sve bliža i sezona svježeg povrća je pri kraju. Zato treba iskoristiti posljednje vruće dane za jela sa svježim okusima. Iako gorki, spadaju u miljenike ljeta zbog različitih varijacija pripreme. Nedavno smo pripremili sendvič od patlidžana koji nas je raspametio. U ovom receptu patlidžane ne treba prethodno soliti već jednostavno narezati na tanke kriške, premazati mješavinom balzamičnog octa i maslinovog ulja i peći 10 minuta

 

 

Možda vas zanima... Otkrijte kako možete savršeno pripremiti patlidžan Recepti

 

 

Potrebno vam je:

  • patlidžani
  • žlica balzamičnog octa
  • žlica maslinovog ulja
  • sol i papar
  • po želji stavite rajčice, rikulu, svježi sir ili maslac

 

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom Možda vas zanima... As iz rukava: Tjestenina s patlidžanom i rajčicom Recepti

 

 

Priprema:

  1. Izrežite patlidžane, stavite na pleh i premažite mješavinom ulja i octa.
  2. Sve posolite i popaprite te pecite u zagrijanoj pećnici deset minuta sa svake strane na 200 stupnjeva.
  3. Stavite vruće patlidžane u namazani kruh i dodajte povrće i salatu po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.