Idealno jelo za sve one koji patlidžane izbjegavaju zbog gorčine
Jesen je sve bliža i sezona svježeg povrća je pri kraju. Zato treba iskoristiti posljednje vruće dane za jela sa svježim okusima. Iako gorki, spadaju u miljenike ljeta zbog različitih varijacija pripreme. Nedavno smo pripremili sendvič od patlidžana koji nas je raspametio. U ovom receptu patlidžane ne treba prethodno soliti već jednostavno narezati na tanke kriške, premazati mješavinom balzamičnog octa i maslinovog ulja i peći 10 minuta.
Potrebno vam je:
- patlidžani
- žlica balzamičnog octa
- žlica maslinovog ulja
- sol i papar
- po želji stavite rajčice, rikulu, svježi sir ili maslac
Priprema:
- Izrežite patlidžane, stavite na pleh i premažite mješavinom ulja i octa.
- Sve posolite i popaprite te pecite u zagrijanoj pećnici deset minuta sa svake strane na 200 stupnjeva.
- Stavite vruće patlidžane u namazani kruh i dodajte povrće i salatu po želji.