gastro postao
                                            
                                        
                                    Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način
                                
                                
                                    
                                
                                Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.
Tjestenina s patlidžanom i rajčicom
Sastojci:
- 1 žuti luk
 - 4 režanja češnjaka
 - 250 g patlidžana
 - 1 žlica soja umaka
 - 400 g rajčice
 - 2 žlica majčine dušice
 - 300 g tjestenine
 - svježe mljeveni papar
 - 2 žlica maslinova ulja
 
Postupak:
- Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine.
 - Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.
 - Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom.
 
            Patlidžani
        
Imamo još recepata s patlidžanima...