gastro postao
Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način
Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.
Tjestenina s patlidžanom i rajčicom
Sastojci:
- 1 žuti luk
- 4 režanja češnjaka
- 250 g patlidžana
- 1 žlica soja umaka
- 400 g rajčice
- 2 žlica majčine dušice
- 300 g tjestenine
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica maslinova ulja
Postupak:
- Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine.
- Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.
- Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom.
Imamo još recepata s patlidžanima...