Recepti 16. rujna 2023.

As iz rukava: Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom
Tjestenina s patlidžanom i rajčicom foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način

Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.

 

patlidžan Možda vas zanima... Od musake do parmigiane: 8 finih jela od patlidžana Recepti

 

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

 

Sastojci:

  • 1 žuti luk
  • 4 režanja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice
  • 2 žlica majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica maslinova ulja

 

Patlidžani Možda vas zanima... Zašto su patlidžani zdravi i kako ih zavoljeti? Špajza

 

Postupak:

  1. Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine.
  2. Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.
  3. Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom.

 | Author: Shvets Production/Pexels Patlidžani foto: Shvets Production/Pexels

Imamo još recepata s patlidžanima...

 

Možda vas zanima... Patlidžan - voli meso, povrće i brzu pripremu Špajza Možda vas zanima... Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle Recepti Možda vas zanima... Ne propustite hrskavi patlidžan s medom Recepti Možda vas zanima... Pečeni patlidžan za prste polizati Recepti Okruglice Možda vas zanima... Slasni sendvič s okruglicama od patlidžana i gljiva Recepti Parmigiana Možda vas zanima... Parmigiana - okus i miris Sicilije Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:32 16. Rujan 2023.

    povrce i tjestenina najbolje