Recepti 10686 prikaza 16. kolovoza 2018.

As iz rukava: Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan maštoviti recept s tjesteninom pripremljen na mediteranski način

Ovo jelo je spoj jednostavnosti i bogatstva okusa. Tjestenina u umaku od rajčica i patlidžana je ljetni klasik, a kad je obogatite još i začinima - dobili ste asa iz rukava.

 

Možda vas zanima... Ne propustite hrskavi patlidžan s medom Recepti

 

 

Možda vas zanima... Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle Recepti

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 crveni luk
  • 4 režanja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice
  • 2 žlica majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica maslinova ulja

Priprema:

  1. Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodajte patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i pržite 5 minuta ili dok blago ne omekša. Postane li smjesa presuha, dodajte 1-2 žlice vode.
  2. Dodajte sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhajte 1-2 minute. Dodajte rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitnite. Poklopite i kuhajte oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša. Dodajte svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhajte još 2 minute da se sve zagrije.
  3. Dok se umak kuha, pripremite tjesteninu prema uputama proizvođača. Začinite umak i poslužite s tjesteninom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.