gastro postao
Slatko-slani i hrskavi patlidžan idealan je dodatak baš svakom ljetnom ručku.
Od kolovoza do listopada uživajte u ovom ukusnom i zdravom povrću koje se može ukomponirati u brojna jela. Najbolji je kad se kratko pirja, ali okus je izvrstan i nakon pečenja i prženja.
Iskoristite sezonu patlidžana do maksimuma i poslužite ga kao predjelo, grickalicu ili pak prilog. Po želji nakon pečenja dodajte i malo svježeg ružmarina!
Sastojci:
- 750 ml mlijeka
- 1 srednji patlidžan
- 70 g brašna
- 70 g meda
- Sol
Priprema:
- Patlidžan ogulite i narežite centimetar debele kolutove.
- Uronite kolutove patlidžana u mlijeko i stavite preko noći u hladnjak.
- Tavicu napunite uljem i zagrijte ga. Znat ćete da je spremno kada se oko čačkalice počnu stvarati mjehurići.
- Patlidžan izvadite iz mlijeka, ocijedite i umočite u brašno, a potom spustite u vruće ulje. Pržite 2-3 minute sa svake strane i izvadite kada poprimi zlatnosmeđu boju.
- Rasporedite kolutove prženog patlidžana na rešetku, posolite i prelijte medom.
Poslužite odmah!