Recepti 23628 prikaza 03. kolovoza 2018.

Nema dalje: Musaka od tikvica i patlidžana

Musaka od tikvica
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna musaka sa sezonskim povrćem i sirom predstavlja savršen ručak

Ljeto je, vruće je, znate i sami što vam se dogodi kad se nakrkate roštilja - prema tome, eto jela mjeseca!

Potrebno vam je

  • 350 g tikvica
  • 300 g patlidžana
  • 300 g rajčice
  • 600 g mozzarelle
  • 0.50 l vrhnja za kuhanje
  • 1 žumanjak 

Priprema

  1. Tikvice i patlidžan narežite uzdužno na pola centimetra debele kriške, posolite, prepržite s obiju strana i odložite na papir da upije ulje.
  2. Rajčice narežite na kolutove i pustite da se ocijede.
  3. Mozzarellu ili gaudu krupno naribajte; vrhnje i žumanjak dobro izmiješajte. U nauljen lim za pečenje naizmjence redajte tikvice, sir, patlidžan, sir, tikvice, sir, patlidžan, sir i na vrhu rajčicu.
  4. Prelijte vrhnjem i pecite u pećnici na 180°C od 45 do 50 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.