gastro postao
Sezona patlidžana samo što nije počela, a predlažemo vam da najprije isprobate ovu hrskavu verziju pomfrita.
Lažni pomfrit od patlidžana poslužite uz jednostavan dip od grčkog jogurta. Možete dodati sok limuna i limete, ali i svježe ili sušene začine, poput peršina, timijana, češnjaka i vlasca.
Uživajte u ukusnoj sezonskoj grickalici - hrskavoj izvana i kremastoj iznutra.
Sastojci:
- 100 g krušnih mrvica
- 50 g naribanog parmezana
- 1 bjelanjak
- 1 srednji patlidžan (otprilike 400 g)
- ½ žličice soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje.
- Pomiješajte krušne mrvice i parmezan u plastičnoj vrećici sa zatvaračem.
- Bjelanjak pjenasto umutite.
- Patlidžan operite, ali ga nemojte guliti. Narežite ga kolutove debele 2 cm, a potom kolutove narežite na štapiće debljine 2 cm.
- Posolite štapiće i umočite ih u bjelanjke. Potom ih stavite u vrećicu s krušnim mrvicama i parmezanom. Protresite vrećicu kako bi svaki štapić prekrili mrvicama i sirom.
- Položite na papir za pečenje i pecite otprilike 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Tijekom pečenja ih preokrenite dva puta.