Recepti 23. kolovoza 2017.

Brzinski složenac od tikvica, patlidžana i mozzarelle

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Složenac kojeg smo prozvali lažnim ratatouilleom oduševit će vas iz nekoliko razloga - jednostavan je za pripremu, sadrži rastezljivu mozzarellu, kremast je i osvježavajuć istovremeno...

Ovaj složenac bit će odličan prilog mesnim jelima, ali i sjajan vege ručak poslužite li ga uz jednostavan prilog poput prosa, heljde, riže ili kus kusa. Kombinaciji možete dodati i rajčicu ili drugo sezonsko povrće.

 

Možda vas zanima... Složenac s pršutom i kozjim sirom - samo za gurmane Recepti

 

Aromatičan umak od rajčice i mozzarella koja se rasteže dat će na kremoznosti dok će povrće jelo učiniti laganim i osvježavajućim. Ako se nas pita, ovaj lažni ratatouille upravo je idealan ljetni dodatak svakom malom ili velikom ručku.

Također, za efektniju prezentaciju, složenac možete pripremiti u manjim kalupima poput onih za muffine.

 

Možda vas zanima... Francusko ljeto: Ratatouille i aromatična teleća vratina Kolumne Možda vas zanima... Danas kuhamo: Složenac od krumpira, slanine i blitve Recepti

 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 veći patlidžan
  • 1 veća tikvica
  • 2 pakiranja mozzarelle
  • 200 ml umaka od rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • Topljivi sir po želji
  • Origano, bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Patlidžan i tikvicu nasjeckajte na kolutiće, posolite ih i pustite da stoje barem 20 minuta.
  2. Kada su otpustili vodu, obrišite ih papirnatim ručnicima.
  3. Umak od rajčice začinite svježim bosiljkom i origanom, dodajte protisnute režnjeve češnjaka i dodajte sol i papar.
  4. Dno posude za pečenje premažite umakom, a zatim složite sloj tikvica, sloj patlidžana i sloj mozzarelle.
  5. Između svakog sloja dodajte žličicu umaka od rajčice.
  6. Složenac pospite mozzarellom i drugim sirevima po želji. Odličan će biti parmezan.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.