Ovaj složenac bit će odličan prilog mesnim jelima, ali i sjajan vege ručak poslužite li ga uz jednostavan prilog poput prosa, heljde, riže ili kus kusa. Kombinaciji možete dodati i rajčicu ili drugo sezonsko povrće.
Aromatičan umak od rajčice i mozzarella koja se rasteže dat će na kremoznosti dok će povrće jelo učiniti laganim i osvježavajućim. Ako se nas pita, ovaj lažni ratatouille upravo je idealan ljetni dodatak svakom malom ili velikom ručku.
Također, za efektniju prezentaciju, složenac možete pripremiti u manjim kalupima poput onih za muffine.
Potrebno vam je:
- 1 veći patlidžan
- 1 veća tikvica
- 2 pakiranja mozzarelle
- 200 ml umaka od rajčice
- 2 režnja češnjaka
- Topljivi sir po želji
- Origano, bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Patlidžan i tikvicu nasjeckajte na kolutiće, posolite ih i pustite da stoje barem 20 minuta.
- Kada su otpustili vodu, obrišite ih papirnatim ručnicima.
- Umak od rajčice začinite svježim bosiljkom i origanom, dodajte protisnute režnjeve češnjaka i dodajte sol i papar.
- Dno posude za pečenje premažite umakom, a zatim složite sloj tikvica, sloj patlidžana i sloj mozzarelle.
- Između svakog sloja dodajte žličicu umaka od rajčice.
- Složenac pospite mozzarellom i drugim sirevima po želji. Odličan će biti parmezan.
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!