gastro postao
Na neobičan način spojite krumpir i blitvu, dodajte slaninu za bogatije arome pa uživajte u slasnom i tako jednostavnom složencu
Divna ideja za današnji ručak bit će upravo složenac od krumpira, blitve, sira i slanine. Slanina će dati na bogatijem okusu dok će vam sir pomoći da postignete divnu kremoznost. Tajni sastojak u ovom jelu bit će šalica temeljca koja će ga održati sočnim dok će krušne mrvice posipane po vrhu na sjajan način zaokružiti čitavo jelo.
Potrebno vam je:
- 200 g blitve
- 1 kg krumpira
- 200 g ribanog sira
- 100 g slanine
- 200 ml temeljca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- Maslac
- Sol, papar
Priprema:
- Blitvu operite.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte protisnuti češnjak pa ubacite blitvu.
- Kuhajte oko dvije minute, dok blitva ne povene.
- Maknite s vatre.
- Posudu za pečenje premažite maslacem.
- Krumpir skuhajte u ljusci, ali pazite da ne omekša do kraja.
- Ogulite ga, narežite na ploške.
- Dok se krumpir kuha, slaninu nasjeckajte na kockice i pržite na tavi.
- Sir naribajte.
- Ploške krumpira složite na dno posude, začinite soli i paprom.
- Dodajte ribani sir, pospite slaninom i dodajte blitvu.
- Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Sve zajedno zalijte temeljcem.
- Na kraju pospite sirom i dvije žlice krušnih mrvica.
- Zapecite u pećnici na 200 stupnjeva dok krumpir ne omekša, oko pola sata.
Dobar tek!