Recepti 16. ožujka 2017.

Danas kuhamo: Složenac od krumpira, slanine i blitve

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Na neobičan način spojite krumpir i blitvu, dodajte slaninu za bogatije arome pa uživajte u slasnom i tako jednostavnom složencu

Divna ideja za današnji ručak bit će upravo složenac od krumpira, blitve, sira i slanine. Slanina će dati na bogatijem okusu dok će vam sir pomoći da postignete divnu kremoznost. Tajni sastojak u ovom jelu bit će šalica temeljca koja će ga održati sočnim dok će krušne mrvice posipane po vrhu na sjajan način zaokružiti čitavo jelo
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 200 g blitve
  • 1 kg krumpira
  • 200 g ribanog sira
  • 100 g slanine
  • 200 ml temeljca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • Maslac
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Blitvu operite.
  2. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte protisnuti češnjak pa ubacite blitvu.
  3. Kuhajte oko dvije minute, dok blitva ne povene.
  4. Maknite s vatre.
  5. Posudu za pečenje premažite maslacem.
  6. Krumpir skuhajte u ljusci, ali pazite da ne omekša do kraja.
  7. Ogulite ga, narežite na ploške.
  8. Dok se krumpir kuha, slaninu nasjeckajte na kockice i pržite na tavi.
  9. Sir naribajte.
  10. Ploške krumpira složite na dno posude, začinite soli i paprom.
  11. Dodajte ribani sir, pospite slaninom i dodajte blitvu.
  12. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  13. Sve zajedno zalijte temeljcem.
  14. Na kraju pospite sirom i dvije žlice krušnih mrvica.
  15. Zapecite u pećnici na 200 stupnjeva dok krumpir ne omekša, oko pola sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.