gastro postao
Sjajan složenac pravo je rješenje za brzi ručak!
Oduševite ukućane ručkom ili večerom pripremljenim od sastojaka koje biste inače možda složili u sendvič!
Ostalo vam je kruha i ne znate što učiniti s njim? Sjajno! Jer imamo odličan prijedlog kako ga iskoristiti! Napravite najbolji složenac i oduševite sve! Mirisni pršut, kozji sir i mladi luk sjajno se slažu s kruhom!
Sočnost i bogatstvo okusa ono su što donosi ovo ukusno jelo! Poslužite toplo, s nekom ukusnom sezonskom salatom!
Sastojci:
- 18 šnita kruha, bez korice
- 170 g pršuta
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 100 g naribanog provolone sira
- 1/4 šalice nasjeckanog mladog luka
- 6 žlica nasjeckanog bosiljka
- 5 velikih jaja
- 2 šalice mlijeka
- 1 žlica senfa
- sol i papar
- 3 žlice rastopljenog maslaca
Priprema:
- Podmazati maslacem vatrostalnu pravokutnu posudu (33 x 22 x 5 cm)
- Po dnu poslagati kruh tako da prekrije cijelo dno
- Po kruhu poslagati pola pršuta i pola kozjeg te pola provolone sira posipati po pršutu
- Na sir posipati pola mladog luka i pola nasjeckanog bosiljka te sve prekriti preostalim kruhom
- Ponoviti postupak s pršutom, sirevima, lukom i bosiljkom
- Razmutiti jaja, sol, papar, mlijeko, senf i preliti preko složenca
- Po svemu preliti rastopljeni maslac; utisnuti špatulom da kruh upije tekućinu
- Pokriti folijom i staviti u hladnjak preko noći
- Izvaditi iz hladnjaka i ostaviti na sobnoj temperaturi oko pola sata
- Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat vremena, dok se sve lijepo ne zapeče.
- Poslužiti toplo.
Dobar tek!