Recepti 06. travnja 2017.

Složenac s pršutom i kozjim sirom - samo za gurmane

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan složenac pravo je rješenje za brzi ručak!

Oduševite ukućane ručkom ili večerom pripremljenim od sastojaka koje biste inače možda složili u sendvič!

Ostalo vam je kruha i ne znate što učiniti s njim? Sjajno! Jer imamo odličan prijedlog kako ga iskoristiti! Napravite najbolji složenac i oduševite sve! Mirisni pršut, kozji sir i mladi luk sjajno se slažu s kruhom!

Sočnost i bogatstvo okusa ono su što donosi ovo ukusno jelo! Poslužite toplo, s nekom ukusnom sezonskom salatom!

Sastojci:

  • 18 šnita kruha, bez korice
  • 170 g pršuta
  • 200 g svježeg kozjeg sira
  • 100 g naribanog provolone sira
  • 1/4 šalice nasjeckanog mladog luka
  • 6 žlica nasjeckanog bosiljka
  • 5 velikih jaja
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 žlica senfa
  • sol i papar
  • 3 žlice rastopljenog maslaca

Priprema:

  1. Podmazati maslacem vatrostalnu pravokutnu posudu (33 x 22 x 5 cm)
  2. Po dnu poslagati kruh tako da prekrije cijelo dno
  3. Po kruhu poslagati pola pršuta i pola kozjeg te pola provolone sira posipati po pršutu
  4. Na sir posipati pola mladog luka i pola nasjeckanog bosiljka te sve prekriti preostalim kruhom
  5. Ponoviti postupak s pršutom, sirevima, lukom i bosiljkom
  6. Razmutiti jaja, sol, papar, mlijeko, senf i preliti preko složenca
  7. Po svemu preliti rastopljeni maslac; utisnuti špatulom da kruh upije tekućinu
  8. Pokriti folijom i staviti u hladnjak preko noći
  9. Izvaditi iz hladnjaka i ostaviti na sobnoj temperaturi oko pola sata
  10. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat vremena, dok se sve lijepo ne zapeče.
  11. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.