gastro postao
Jednostavna priprema i vrhunski užitak zapakirani u sjajnom ručku!
Ideja za pripremu piletine zaista ima mnogo, no ova nam se posebno sviđa!
Vrlo jednostavno se priprema, tako da ovo jelo možete pripremiti kada trebate nešto "na brzinu" jer ste gladni došli kući s posla ili žurite.
Umjesto kozjeg sira, možete staviti bilo koji drugi svježi sir po vlastitom izboru, ali kozji se sjajno slaže s pršutom pa ga preporučujemo.
Poslužite uz kuhano povrće i salatu i uživajte u sjajnom ručku!
Sastojci:
- pileća prsa bez kože i kosti
- svježi kozji sir
- pečena crvena paprika bez kože, narezana na tanke trakice
- sol i papar
- pršut
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Prsa narezati na filete (količinu mesa sami odredite prema potrebi)
- Meso lagano poravnati čekićem za meso
- Posoliti svaki komad mesa i staviti ga na list pršuta te staviti na svaki filet sir i pečenu papriku, zarolati i po potrebi učvrstiti čačkalicama
- Na lim obložen papirom za pečenje poslagati pripremljeno meso i peći u zagrijanoj pećnici 30 - 40 minuta; dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- Poslužiti toplo, uz salatu i kuhano povrće
Dobar tek!