Recepti 4674 prikaza 15. ožujka 2017.

Najsočnija piletina s graškom u kremastom umaku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzo i jednostavno jelo koje vam neće oduzeti puno vremena, ali će vas oboriti s nogu!

Za ljubitelje piletine, tu je još jedna savršena kombinacija kako pripremiti sočna pileća prsa u divnom umaku od luka, poriluka i graška.

Ovako pripremljenu piletinu, poslužite s rižom ili domaćim pecivima i sezonskom salatom. Odlično će se sljubiti s nekim domaćim hrskavim kruhom kojeg možete umakati u ovaj kremasti umak!

Osim pilećih prsa, možete koristiti i batke i zabatke (bez kože i kostiju) te i njima dati jedan twist u načinu pripremanja.

grašak | Author: Thinkstock Thinkstock

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 poriluk, opran i prepolovljen
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 450 g pilećih prsa, narezanih na kockice
  • 2 žličice svježeg timijana
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 pileće kocke za juhu
  • 300 ml zakuhane vode
  • 300 g smrznutog graška
  • 75 g vrhnja za kuhanje

Priprema:

  1. Zagrijati na srednjoj vatri maslinovo ulje te dodati luk, češnjak i poriluk te pirjati oko 5 minuta - dok ne omekša
  2. Dodati meso i pržiti ga kratko da dobije boju sa svih strana; dodati timijan
  3. Umiješati brašno i kratko ga popržiti te staviti pileću kocku rastopljenu u 300 ml zakuhane vode i sve dobro promiješati
  4. Pustiti da počne krčkati pa dodati grašak i vrhnje i kuhati dok meso nije kuhano i grašak ne omekša
  5. Poslužiti toplo, uz kuhanu rižu ili domaći kruh

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.